Les festes de Benassal van començar ahir i finalitzaran el 3 de setembre. Enguany és el nou consistori municipal qui les organitza i un dels seus objectius "és recuperar la fira taurina com a referent provincial i nacional", segons l´alcalde Baudilio Martínez.

Al llarg d´aquestos 10 dies, el protagonista indiscutible és el bou: de carrer, de plaça, entrada de vaca, desencaixonada de bous valents, cinc embolats, concurs d´emboladors i dos concursos de retalls.

Tot i ser els actes centrals els taurins, trobem en el programa un gran ventall d´activitats: les verbenes per la nit; el ball pla; el correfoc; els menjars populars com el sopar de pa i porta, el sopar del bou, el sopar de fraternitat de les dones, el concurs de paelles, el concurs de tombet i quallada, i la xocolatada; les activitats culturals com l´actuació de societat musical Font d´en Segures o la presentació del llibre Benassal. Recull bibliogràfic de textos.

Com cada any, els xiquets i les xiquetes tindran animació infantil el dia de la Colla més festa, el concurs de dibuix i les disfresses. Pel que fa a l´apartat esportiu, està la semifinal i final del campionat de futbol sala, una exhibició de doma clàssica i vaquera i tirada de colom a braç.

DONACIONS

Les festes també són un bon moment per a fer donacions. Així, el grup de recuperació de la memòria del segle XX de Benassal farà lliurament de les fonts orals catalogades que ha anat creant al llarg de la seua investigació o la que farà la família d´en Lluís Vives d´un crani fòssil trobat en una partida del terme. A més, es lliuraran els premis del I Concurs de Fotografia Vila de Benassal i del concurs de redacció El meu poble.

És l´Ajuntament qui organitza i patrocina la major part dels actes, encara que collaboren les diverses asociacions del poble com els quintos i les dames, l´associació eqüestre La dula, la colla de Casats i Fadrins, la colla Hostal del Vi, la penya El Colpillo, la Fundació Carles Salvador, la societat musical Font En Segures, l´associació de dones Maestrat, la societat de caçadors Sant Cristòfol, el Club Taurí Manuel F. Molés o la penya Kolo-kats. Cal fer menció a la Colla més festa i als majorals de Sant Cristòfol i Sant Roc, que s´encarreguen de l´organització d´una jornada completa.