L'artista Fernando Peiró Coronado ha donat part de la seua col·lecció pictòrica a l'Ajuntament. Una sala del Mucbe exposarà permanentment les peces, una selecció de 65 quadres representatius de la seua extensa trajectòria artística.

L'obra de Fernando Peiró Coronado (Alaquàs, 1932) es podrà visitar de forma permanent al Mucbe a partir del proper divendres amb la inauguració de l'exposició “Col·lecció Peiró Coronado”. La mostra és fruit de l'acord a què han arribat l'artista i l'Ajuntament per a la donació de part de la col·lecció de l'artista i que suposarà un abans i un després per al patrimoni cultural de Benicarló.

L'acord inclou la donació de 37 obres i la cessió de 28 quadres que, progressivament cada cinc anys, s'aniran incorporant als fons del Mucbe. L'artista, que el 2005 va ser nomenat Fill Adoptiu de Benicarló, també ha donat a l'Ajuntament el seu fons documental i fotogràfic, que inclou des de catàlegs de les seues primeres exposicions fins a fotografies dels seus primers anys de vida.

A partir del divendres, tota aquesta col·lecció es podrà visitar a la segona planta i la lògia del Mucbe, tot i que a partir del 9 de setembre, les peces es traslladaran a la Sala 10 del Mucbe batejada com a Sala Peiró Coronado.

L'alcalde de Benicarló, Marcelino Domingo, i la filla del pintor, Mamen Peiró, han anunciat aquest matí públicament la donació de la col·lecció i han manifestat la satisfacció per l'acord aconseguit. L'alcalde ha destacat la dimensió humana de Fernando Peiró i la seua implicació amb la ciutat i ha agraït a l'artista la donació, que suposa “un motiu de felicitació per a tots els benicarlandos i benicarlandes”. Per la seua banda, Mamen Peiró ha agraït el tracte rebut de la ciutat cap a la figura del seu pare i ha reconegut la intensa relació que ha unit el pintor amb Benicarló al llarg de la seua vida. Mamen Peiró ha assenyalat que ja fa anys que el seu pare meditava la donació a l'Ajuntament i que ha suposat per a ell una gran satisfacció artística i personal.

Amb aquesta donació, l'Ajuntament no només es compromet a conservar, salvaguardar i difondre l'obra de Peiró Coronado, sinó que entra, de la mà del Mucbe, en una nova dinàmica de gestió artística que suposarà que l'obra de l'artista es puga exposar temporalment en altres centres, museus i sales d'exposicions.

La inauguració de l'exposició de Fernando Peiró Coronado s'inclou en els actes que s'han programat amb motiu de la celebració del V aniversari del Mucbe.