L'atleta benicarlanda Jessica Lores va ser escollida millor esportista de l'any 2010 en la Gala de l'Esport celebrada el passat dissabte. El Club Bàsquet Benicarló i el veterà atleta Julio Sánchez van ser premiats en les categories de millor entitat i millor trajectòria esportiva respectivament.

Un any més, la Gala de l'Esport va reunir l'elit de l'esport benicarlando en una vetllada que va reconèixer l'atleta del Playas de Castellón Jessica Lores Soto com a millor esportista de l'any 2010. Jessica Lores va ser l'escollida entre els vint candidats proposats per les diferents entitats, pels èxits aconseguits la temporada passada com a corredora de curses de velocitat, una modalitat en la qual ha aconseguit excel•lents marques, inclosa la participació en els campionats d’Espanya de Nerja i Oviedo.

Formada a les categories inferiors del Club Atletisme Baix Maestrat, Jessica ha estat seleccionada per la Federació Valenciana d’Atletisme per a participar en els Campionats d’Espanya de Federacions Autonòmiques, i a més està inclosa en el programa de tecnificació i seguiment de la Federació Valenciana d’Atletisme. Entre els molts èxits que ha aconseguit durant el passat any, destaca la primera posició en relleus 4x400 aconseguida a Castelló en el Campionat d’Espanya de Clubs Júnior, el passat mes d’octubre, així com l’or en la mateixa categoria en la fase prèvia el Campionat d’Espanya de Clubs Júnior celebrat a Múrcia.

El premi a la millor trajectòria esportiva va ser per al veterà corredor de fons Julio Sánchez Sendil, amb un extens currículum ple d'èxits. Tot i que va començar amb el ciclisme, ha estat el fons el que li ha donat els màxims premis, una modalitat amb la qual ha disputat més de 200 carreres. Maratons, mitges maratons, campionats en modalitat de ruta, pista, olimpíades i diversos cros, són algunes de les proves en què ha participat Julio durant la seua carrera esportiva, en la majoria de les quals ha aconseguit les primeres posicions del pòdium.

A pesar dels seus 67 anys, Julio no continua planificant carreres, com és el cas de la seua propera participació en els campionats d’Espanya de Mitja Marató que s'han de celebrat a Mallorca i Astúries, i les Olimpíades de Policies i Bombers que es duran a terme a Nova York.

Per últim, el premi per a l'entitat més destacada de l'any 2010 va ser per al Club Bàsquet Benicarló, que ja va obtindre el premi l'any passat. El premi reconeix la labor de foment de l'esport entre els més joves que realitza el Club i el treball amb la cantera, a banda de buscar futurs jugadors i reforçar els equips que es troben en lligues superiors, juntament amb el foment de l'esperit del joc en equip i el reforçament de valors com la disciplina o el sacrifici.

L'alcalde de Benicarló, que va presidir la Gala, va lloar l'esforç de tots els candidats i va felicitar els tres guanyadors per la seua constància i dedicació.