Peníscola declara institucionalment que el proper 2023 serà Any Papa Luna. Així ho va aprovar l’Ajuntament al ple, una mesura amb la qual el consistori respon a una petició de l’associació d’Amics del Papa Luna, que permet ratificar i institucionalitzar la declaració de la seua junta directiva.

L’any que ve es commemora el 600è aniversari de la data de la mort del pontífex, motiu pel qual es desenvoluparan múltiples actes i activitats de divulgació sobre la seua figura i el seu llegat. «Estem treballant en la programació de xarrades i activitats culturals al llarg del 2023, amb l’objectiu comú d’apropar la figura de Benet XIII a tota la ciutadania», raona el regidor de l’àrea de Cultura, Ramon Simó, que explica que es «és un deure que tenim i que li devem al més il·lustre habitant de Peníscola».

Per la seua part, l’alcalde, Andrés Martínez, reivindica l’exclusiva condició de ciutat pontifícia amb la qual compta Peníscola gràcies a haver acollit un papa de l’Església en l’exercici del seu pontificat, que ara li atorga un important atractiu turístic. «Amb aquesta declaració institucional, no sols reforçarem la important tasca d’investigació i divulgació que fa l’associació, sinó que projectarem també una altra vegada al món la singularitat de la nostra terra i la seua importància estratègica en el Cisma, fruit de la qual cosa avui comptem amb un riquíssim patrimoni històric i arquitectònic a la nostra localitat», assegura.