BUSQUEN OFERIR A CADA VISITANT UNA INFORMACIÓ PERSONALITZADA

Peníscola estudiarà al turista per a ser un destí més competitiu

Volen conéixer el seu comportament, quines zones visita o quins interessos té

Panoràmica aèria de Peníscola, que vol millorar la seua competitivitat com a destí aprofundint en el perfil del turista.

Panoràmica aèria de Peníscola, que vol millorar la seua competitivitat com a destí aprofundint en el perfil del turista.

R. D. M.

Peníscola estudiarà al turista que visite la localitat per a poder conéixer més i millor les seues necessitats i demandes i fer més eficient l’oferta del destí per a fidelitzar i millorar la seua competitivitat. L’objectiu és aconseguir monitorar el comportament del visitant, descobrir quines zones visita més i saber amb quina freqüència, des de quina procedència ho fa i amb quins interessos.

Aquest pas és un dels temes que va abordar la comissió de seguiment del Pla de Sostenibilitat Turística de Peníscola, en la que van participar les tres administracions implicades (Ajuntament, Generalitat i Govern central). Invertiran més de 650.000 euros per a contractar els serveis i la tecnologia necessaris per a obtenir dades turístiques d’aquest tipus, el seu monitoratge i tractament. 

Millor connectivitat

L’àrea de Turisme, en col·laboració amb la regidoria de Serveis, pretén crear una infraestructura digital que incloga la millora de la connectivitat a internet i la possibilitat d’oferir a cada visitant informació personalitzada i ajustada a les seues necessitats i demandes.

En concret, una xarxa de bicoms i nodes podran generar avisos sobre l’oferta d’allotjament o de restauració a cadascun dels turistes que visiten el municipi, segons els seus interessos i gustos.

A més, el projecte de millora de la connectivitat i monitoratge contempla la compra de dades a tercers per a saber què estan compartint en les xarxes els turistes per a conéixer totes les seues opinions i propostes de millora.

Càmeres de vigilància

També instal·laran sensors i càmeres de vigilància de trànsit per a saber els fluxos i moviments dels qui visiten Peníscola, amb la possibilitat d’oferir informació sobre aparcaments pròxims disponibles i possibles embossos als carrers.

A més, les dades de consum d’aigua, generació de residus o qualitat de l’aire podran creuar-se i generar informació de valor per a l’eficiència en la gestió del conjunt de serveis. «Treballarem en una smart office orientada a millorar l’experiència del turista i que aquesta siga compatible i millore, de forma sostinguda en el temps, la qualitat de vida del resident», explica la regidora Raquel París.