Alcalà instal·la pictogrames als edificis públics per a integrar a les persones amb TEA

Els recursos públics fomenten l'autonomia de les persones que pateixen trastorns de l'espectre autista

La col·locació dels pictogrames en les portes de l'Ajuntament amb l'aujuda de l'alumnat de Primària.

La col·locació dels pictogrames en les portes de l'Ajuntament amb l'aujuda de l'alumnat de Primària. / Concha Marcos

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha fet un nou pas respecte a la millora de la inclusió i l'accessibilitat de totes les persones, amb la instal·lació de pictogrames en diferents edificis públics, amb la finalitat d'afavorir la integració i ajudar a millorar la comunicació dels persones amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA).

Els pictogrames són representacions gràfiques amb dibuixos molt senzills que compten amb una paraula escrita el que ajuda al fet que les persones amb TEA puguen aprendre a llegir i comprenguen el context en el qual es troben, la qual cosa reforça el seu comportament i redueix la seua ansietat.

Ubicacions dels pictogrames

En total, s'instal·laran 37 pictogrames en l'entrada d'edificis públics com l'Ajuntament, col·legis, IES, centres mèdics, Policia Local, Escoles infantils, ludoteques, pavelló poliesportiu, gimnasos municipals, Espais d’Oci, locals de les Associacions dels Jubilats, centres culturals o Oficina de Correus.

L'alcalde de la localitat, Francisco Juan Mars (PP), acompanyat de les regidores d’Educació i Benestar Social.

L'alcalde de la localitat, Francisco Juan Mars (PP), acompanyat de les regidores d’Educació i Benestar Social. / Concha Marcos

Avui s'ha instal·lat el primer d'aquests pictogrames a les portes de l'Ajuntament d'Alcalà i, de manera progressiva, s'aniran instal·lant en la resta d'edificis previst. Han estat presents els alumnes i alumnes de 2n de Primària del CEIP El Campanar ja que aquest centre ja aplica aquest sistema, en comptar amb alumnat amb TEA i va ser precisament, a petició del centre, que l'Ajuntament va decidir realitzar aquesta acció.

Integració social

L'Alcalde Francisco Juan, que ha col·locat el pictograma acompanyat de les regidores d’Educació i Benestar Social, ha assenyalat que “amb accions com aquesta contribuïm a fomentar la integració de les persones que pateixen TEA i afavorim la seua autonomia i aprenentatge, per la qual cosa tenim previst continuar ampliant-la”.