Nit màgica

Almassora festeja Sant Joan amb pa i portes, correfocs i música

Les celebracions tindran lloc el dissabte 22 en la plaça Botànic Calduch i el diumenge en la zona del Roser de la Mar

El correfoc va recórrer el mur de la zona litoral en Almassora. Foto d'arxiu de 2023.

El correfoc va recórrer el mur de la zona litoral en Almassora. Foto d'arxiu de 2023. / Javier Ortí

R. D. M.

Almassora, fidel a les seues tradicions, es prepara ja per a viure la festivitat de Sant Joan, tant en el nucli urbà, en concret, en la plaça Botànic Calduch, com a la platja, en la zona del Roser de la Mar. Sopars de germanor, correfocs, l'encesa de la foguera i una entretinguda música no faltaran en cap de les dues cites.

La programació

La programació arrancarà el dissabte 22 amb el pa i porta de Botànic Calduch, a les 21.00 hores, mentre que, a les 23.00 hores, hi haurà correfoc i, a continuació, el tradicional encés de la foguera, com a símbol purificador que dona la benvinguda al solstici d'estiu. A les 00.30 hores, hi haurà discomòbil a càrrec de Tic-Tac Animacions.

La Nit de Sant Joan les celebracions es traslladen a la platja, al Roser de la Mar, on, a les 21.00 hores, hi haurà pa i porta i, a les 23.00 hores, el correfoc il•luminarà esta màgica nit d'estiu amb l'encesa de la foguera, seguint el ritual del foc. A les 00.30 hores, la diversió vindrà de la mà de DJ Nuc.

El concejal de Fiestas, Arturo Soler, en la presentació de la Nit màgica de Sant Joan.

El concejal de Fiestas, Arturo Soler, en la presentació de la Nit màgica de Sant Joan. / Mediterráneo

Assistència al sopar de Sant Joan

Les persones interessades a acudir al sopar del dia de Sant Joan poden inscriure's fins a este pròxim dijous en l’Associació Mos Quedem, l’Associació Pla de la Torre, l'Associació de Veïns Platja d'Almassora o a través de correu electrònic [j.l.f.almas@gmail.com].

El regidor de Festes, Arturo Soler, ha animat als almassorins a gaudir de la màgica Nit de Sant Joan en un ambient de germanor per a donar-li la benvinguda a l'estiu “tots junts, seguint una de les tradicions més arrelades de la nostra zona”. Soler ha agraït a la Junta Local de Festes el treball fet en l'organització d'estes celebracions.