El Col·legi Puértolas Pardo de l’Alcora i el Museu de Ceràmica de la localitat han treballat junts durant el present curs académic en el projecte Ballen, ballen, que jo cantaré. Es tracta d’una iniciativa que fusiona l’educació artística i musical per mostrar les tradicions de l’Alcora, amb una exposició de peces ceràmiques que van realitzar els alumnes del centre i que es va presentar al museu.

L’alumnat d’Infantil i Primària ha treballat amb els seus tutors i tutores, sota la coordinació d’Aida José Iserte, al voltant de les cançons de rondalla de la localitat. Finalment al museu, sota la direcció artística de Teresa Artero i amb la producció audiovisual de Raül Tena, van realitzar una sèrie d’obres artístiques amb diferents tècniques.

Des dels 3 anys fins 3r de Primària, els estudiants han gaudit de la música i han expressat els seus sentiments a través de divertits dibuixos i amb la dansa, que ha estat la base de més de 150 petites obres artístiques en ceràmica.

videoclip

Per la seua part, els alumnes de 4t, 5è i 6è de Primària han realitzat uns entusiastes storyboards basats en el Cant del Garrofejar, que al Museu van convertir en un vídeoclip d’animació plàstica.

Dins dels objectius marcats en aquest projecte es pretén apropar al màxim de gent possible a la tradició musical de l’Alcora. Per aquest motiu l’acte va estar obert a tota la població, acudint prop de 1.000 persones.

Des del Museu i des del col·legi destaquen la implicació de tres grups representants del folklore local, que van participar de les activitats i van actuar a la inauguració: Rondalla l’Alcalatén, Rondalla i Grup de Danses de l’Associació de Jubilats i Pensionistes Comte d’Aranda, i Grup de Danses Font d’Aixart. Informa: Javier Nomdedéu.