La societat pública Aerocas, amb la col·laboració d’especialistes en pedagogia del Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius (Cefire) de Castelló, va a engegar un projecte divulgatiu destinat a centres educatius de la província que inclourà l’edició de materials didàctics relacionats amb l’aeroport de Castelló. La infraestructura rep periòdicament a grups escolars i d’instituts, per la qual cosa s’ha establit un programa d’itineraris i s’ha habilitat un aula per a acollir-los.

Per a reforçar aquestes visites guiades, un grup de docents va a dissenyar material didàctic perquè els centres puguen desenvolupar accions de temàtica aeroportuària. Està previst editar materials adaptats a diferents nivells educatius. Així mateix, el Cefire impartirà formació entre el professorat dirigida a treballar en classe la matèria.El director general de Aerocas, Joan Serafí Bernat, ha destacat que el programa de visites escolars «és un pas més en l’objectiu de la Generalitat d’acostar l’aeroport a la ciutadania».

L’aeroport de Castelló va activar al gener de 2016 un programa de visites guiades per donar resposta a les nombroses sol·licituds formulades per centres educatius i col·lectius de diferent mena. Al llarg de 2016, es van realitzar visites per a quasi 600 persones, la majoria escolars. Durant el seu recorregut, els alumnes poden presenciar l’aterratge i enlairament dels avions, així com visitar les instal·lacions i serveis que conformen l’aeroport.

Les visites disposen de dos formats. Per a menors de 12 anys, l’itinerari abasta la terminal, el centre de bombers i el servei del control de fauna. Els majors de 12 anys visiten la terminal i l’exterior de la torre de control.