Museu de la Ciutat Casa de Polo, hui divendres, 20.00 hores. Són el lloc, dia i hora en els quals es produeix un esdeveniment museístic i cultural que representa un homenatge merescut per a un dels artistes més destacats i reconeguts de la ciutat de Vila-real.

Quique, 60 anys dibuixant humor és el títol de l’exposició que, fins el 22 de maig, tothom podrà visitar per tal de contemplar una part important de la seua trajectòria com a dibuixant d’acudits per a la premsa escrita, sempre relacionats amb el dia a dia, amb allò que preocupa els lectors en cada moment.

Com déia el recordat castellonenc Paco Pascual, “Quique és un home bò que obre cada dia una finestra màgica”. I ho déia quan Enric Arenós, Quique, va començar a il·lustrar les vinyetes del periòdic Mediterráneo, l’any 1979. Però la trajectòria com a dibuixant d’este mestre de Primària va començar el 1960 i va passar per publicacions com Madrid, Ya, Pueblo, La Actualidad Española, Las Provincias --junt a Vicent Andrés Estellés--, València Fruits, Cuadernos para el Diálogo, Sábado Gráfico, Tiempo...

Els pinzells i la tinta xinesa de Quique han estat sempre carregats de solidaritat i han dibuixat els somnis d’aquelles persones, les pròximes i les llunyanes, que lluiten perquè un món millor per a tots és possible. Les seues línies i els seus personatges han estat, i continuen estant, al servei de les crítiques contra els abusos del poder i les injustícies.

Llegir la premsa o escoltar la ràdio són dos costums habituals en el dia a dia d’Enric Arenós, per tal d’assabentar-se d’allò que diu l’actualitat i posar-se a treballar per transmetre, amb els seus dibuixos, aquelles situacions que més afecten a la gent del carrer.

Quique va nàixer el 28 de febrer de 1941. Va estudiar Magistari i exerceix durant quatre dècades com a mestre a Castelló i Vila-real. Però, al seu interior brolla des de sempre la seua vessant de dibuixant i treballa cada dia des de ben menut fins que crea els seus propis quaders d’humor. Fins i tot publica alguns acudits seus a la revista infantil Jaimito.

A més de les col·laboracions a premsa i revistes, també és autor de huit llibres de dibuixos d’humor. I les seues obres estan als museus d’humor de Fene (A Coruña), Castillo de Larrés (Osca) y Dulcinea del Toboso (Ciudad Real). I ha estat mereixedor de reconeixements como el Premi Nacional de l’Humor Gràfic Mingote (Madrid, 2010), que va recollir de la mà dels aleshores Prínceps d’Astúries, Felip i Letizia; 20 de Febrer (Vila-real); Socarrat Major (Vila-real, 2007); o Saló Nacional de l’Humor (Ciutadella, 1971).

Ara, i fins el pròxim 22 de maig, els vila-realencs i qualsevol persona que visite la ciutat té l’ocasió única de gaudir i compartir el bagatge creatiu de Quique, qui també ha estat sel·leccionat per la seua tasca en diversos concursos internacionals d’humor a països com Canadà, Grècia, Itàlia, Bèlgica, Portugal o Bulgària. H

Lloc: Museu de la Ciutat Casa de Polo.

inauguració: Hui, 20.00 h.

ORGANITZA: Museus.

HORARI: Dimarts a dissabte (de 10.00 a 13.00 i de 17.00 a 20.00 h.), i diumenge (de 10.00 a 13.00 h.). Dilluns i festius, tancat.