Laqvima Vere, la passió musical de Vila-real, torna este dijous a la plaça Major. Es tracta d’un esdeveniment que es renova cada any per a seguir mantenint la seua essència: la d’un espectacle de gran format que concita tradició, música, arts escèniques, espiritualitat i una escenografia d’avantguarda per a consolidar-se en el calendari com una de les marques diferencials de la Setmana Santa vila-realenca.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, juntament amb la consellera delegada de Porcelanosa Grupo, María José Soriano; el regidor de Tradicions, Pasqual Batalla; i el director de l’obra, Alfredo Sanz, van presentar la quarta edició de l’espectacle propi de Dijous Sant, que es representa a les 21.00 horas, a la principal àgora de la ciutat i davant un auditori d’unes 2.500 persones.

“El Laqvima Vere és un esdeveniment absolutament consolidat en la nostra Setmana Santa, que s’ha convertit en aquests anys en un referent i un fet diferencial indiscutible de la programació local d’aquests dies. És, a més, un exemple de l’aposta que hem fet des de l’equip de govern per la innovació, canalitzant les energies de la societat, que en aquest cas han donat com a fruit un espectacle d’avantguarda, amb un alt component cultural i turístic, però també de sentiment i de tradició”, assenyala l’alcalde Benlloch, qui recorda que l’esdeveniment, impulsat en la seua concepció actual des de l’any 2013, té el seu principal antecedent històric en les representacions de la Passió documentades a Vila-real ja en el segle XV.

PARTICIPACIÓ // En la representació del Laqvima Vere intervindran quasi 200 persones, en una posada en escena que enguany incorpora importants novetats. Entre elles, l’estrena de tres peces musicals, la participació d’alumnes de l’Escola Municipal de Teatre i la de Dansa o les projeccions sobre la base de jocs de colors al voltant del blanc i el negre com a oposició entre el bé i el mal.

D’altra banda, la representació vila-realenca traspassa per primera vegada les fronteres locals en una emissió inèdita en streaming que portarà l’obra a qualsevol racó del món, perquè podrà seguir-se en temps real a través del canal de l’Ajuntament de Vila-real en Youtube. H

Lloc: Plaça Major.

HORA: Dijous, 21.00.

patrocina: Turisme, Tradicions i Porcelanosa Grupo.

Accés lliure.