El nounat premi literari Ciutat d’Onda, que promou l’Ajuntament de la localitat i que està dotat amb 20.000 euros, ha comptabilitzat un total de 80 manuscrits d’escriptors de tot el país una vegada esgotat el termini de presentació.

Ara, un jurat de prestigi, conformat per escriptors de rellevància nacional com Víctor del Árbol, Espido Freire, Lola P. Nieva, l’editora Christina Linares i l’autor castellonenc Pablo Sebastiá Tirado, avaluarà les obres i, a principis de desembre, l’Ajuntament fallarà el premi en una gran gala literària que tindrà lloc al Museu de la Rajola Manolo Safont.

Referència a la ciutat

La peculiaritat d’aquesta iniciativa és que les obres candidates, de temàtica lliure, han d‟estar ambientades a Onda o contenir alguna referència a la ciutat. Així mateix, l’import econòmic, per sobre del premi Nadal de novel·la, consolida Onda com una de les capitals de la creació literària a Espanya.

L’alcaldessa, Carmina Ballester, ha explicat que aquest premi donarà l’oportunitat a milers de lectors de descobrir Onda a través dels llibres i permetrà unir el nom de la ciutat al dels grans escriptors d’Espanya. «La cultura és la millor arma contra l’odi i les guerres i és molt necessari que des dels governs hi invertim», va dir.

Literatura, cultura i turisme

«No només es tracta d’un al·legat a la bona literatura i un incentiu a la lectura i l’escriptura, sinó que parlem d’una excel·lent campanya publicitària en la què Onda serà protagonista a totes les llibreries d’Espanya i milers de llars. Literatura, educació cultural i turisme, tres valors que s’uneixen en aquest nou repte que segur que ens portarà a dalt de tot», va afegir Carmina Ballester.

El premi literari Ciutat d’Onda és una iniciativa desenvolupada per la regidoria de Biblioteques de l’Ajuntament d’Onda, amb motiu del seu 40è aniversari.

Aquest certamen pretén donar a conèixer la ciutat a través de la literatura alhora que incentiva l’escriptura i la lectura per continuar apostant per la cultura.