L’Alcora té tot llest per a pujar el teló de la XIX Mostra de Teatre Amateur Vila de l’Alcora, un dels cicles de teatre aficionat més consolidats i longeus de la Comunitat Valenciana i també un dels punts forts de la programació cultural de la capital de l’Alcalatén. Així ho van destacar l’alcalde, Samuel Falomir, i la regidora de Cultura, Ana Huguet, en la presentació de l’edició d’aquest 2022, que es desenvoluparà al llarg dels dies 26 de novembre, 3, 10 i 17 de desembre.

Les quatre obres, de diversa temàtica i estils, arribaran puntuals a la seua cita, a les 19.30 hores, a l’Auditori de la Caixa Rural, «per a fer gaudir al públic» i també per a «difondre, posar en valor i promocionar el teatre amateur», va dir Huguet.

Les obres

La programació d’aquesta cita que ja ha superat la seua majoria d’edat, s’iniciarà el 26 de novembre amb La tortuga de Darwin, una obra enginyosa, apassionant i reflexiva, escrita pel dramaturg espanyol Juan Mayorga, últim Premi Princesa d’Astúries de les Lletres, a càrrec de la Companyia Teatre Circ d’Alcoi.

La segona proposta arribarà el 3 de desembre amb l’obra Imperfectes coneguts, de la mà del grup d’Altea Pla i Revés. I el cicle continuarà el dia 10 del pròxim mes amb Días de vino y rosas de l’agrupació El Templete Teatro, procedents de La Bañeza (Lleó), una obra que retrata la dura realitat de com poden ser de destructives les addiccions a qualsevol cosa, en aquest cas a l’alcohol, però els temps avancen i les addiccions varien amb els mòbils, internet, el culte al cos... Tancarà la Mostra el 17 de desembre el grup Córcora, d’Alginet amb la peça Teràpia.