L’Alcora inicia hui la XIX Mostra de Teatre Amateur Vila de l’Alcora, un dels cicles de teatre aficionat més consolidats i longeus de la Comunitat Valenciana i també un dels punts forts de la seua programació cultural.

A les 19.30 hores, a l’Auditori de la Caixa Rural, el grup Teatre Circ d’Alcoi portarà a escena l’obra La tortuga de Darwin, escrita pel reconegut dramaturg espanyol Juan Mayorga.

Sinopsi

Una nit, un historiador rep una insòlita visita, una senyora que s’identifica com Harriet i que resulta ser la xerraire tortuga que Darwin va portar de les Galápagos, pel que sembla la criatura més anciana del món.

No sols ha sobreviscut al seu amo, sinó a més a tota una sèrie de fites històriques: dues guerres mundials, la Revolució Industrial, la d’Octubre i la Perestroika.

La direcció d’aquesta versió que arriba a l’Alcora és a càrrec d’Adolfo Mataix. La interpreten Dolo Martí (Harriet), Enric M. Piera (exercint el paper del professor/historiador), Àngels Vicedo (Beti) i Ximo Llorens (doctor). Una obra, enginyosa, apassionant i reflexiva, sorprén per la solidesa dels seus missatges. És, a més, un text que delecta, diverteix i commou a l’espectador.

La seguent proposta del cicle de teatre amateur es durà a terme el pròxim 3 de desembre.