Música, teatres i cinema omplin l’agenda d’Orpesa

‘Orpesa negra’ i les jornades de memòria històrica, protagonistes aquest trimestre

Imatge d'arxiu d’una actuació de la banda Jove d’Orpesa.

Imatge d'arxiu d’una actuació de la banda Jove d’Orpesa. / MEDITERRÁNEO

M. Cantero

La regidoria de cultura continua amb la seua aposta de crear una agenda variada i dinàmica durant tot l’any en la localitat. Ja està disponible la nova edició per a aquest primer trimestre de 2023. Primers actes es van desenvolupar durant les celebracions de la festivitat de Sant Antoni amb la nit de concert Orfest a càrrec del Diluvi i Els catarres, que va tindre un gran acolliment pel públic.

Les cites de Cinema fòrum i el cinema cultural continuaran amb pel·lícules com Victor Frankestein, Estiu de 1993, 4 llandes, Boyhood, Berlanga l’home del mehari, l’Illa mínima, Fills del sol, El secret dels seus ulls, Martin Edén, Seven, El viatge més llarg, Del revés, o Shutter island, entre altres, que es desenvoluparan els dimarts a les 18.00 i els divendres a les 22.00 en el saló de plens de l’ajuntament.

Cal destacar que arribarà a la localitat una nova edició de Orpesa negra des del 20 de febrer fins a l’11 de Març. Un festival del gènere negre i policíac. Entre la seua programació hi haurà conferències, exposicions, presentacions i col·loquis entre altres. Les jornades de memòria històrica es desenvoluparan a Orpesa des del 17 de març fins al 2 d’abril en la qual la programació acollirà representacions teatrals, exposicions, projeccions i conferències.

Foment de la lectura

Des de la biblioteca es continuarà donant espai al foment de la lectura com en el taller l’Hora del conte a càrrec de Núria Pares, una activitat deal per a gaudir en família. Serà els dies 28 de gener, 18 febrer, 11 de març a partir de les 12.00 hores. En la Setmana de la dona es farà lectura de poesia Poesia en forma de dona en la que participaran Lluisa Lladó, Manu Parra i Vicent Jaume Almela.

Altres activitats a destacar és l’activitat de pintura a l’aire lliure que es desenvoluparà en el far de la localitat el 25 de febrer a partir de les 10.00 hores; La clàssica representació de 5 hores amb Mario en el Cim. L’espai cultural acollirà un teatre familiar Lara Jones i les aventures en la mar de plàstic, un espectacle divertit que serà el 18 de Març a les 18.00 hores. La Banda Jove d’Orpesa oferirà un concert al costat de la Banda Jove de la Societat Musical de Segorbe en la plaça major a les 17.30. Quant a música Bosko Beuk presenta el seu seté disc en espanyolAutentique el dia 11 de febrer en l’espai cultural a les 19,00. El dissabte 18 de febrer serà el torn de Ixeya, un concert de pop-folk aragonés. El dissabte 4 de març Maria Jaume oferirà el seu concert de pop-folk balear. 

Suscríbete para seguir leyendo