FINS EL 26 DE FEBRER

Carlos Asensio explora l’erosió ambiental a la sala Menador

El becari d’Hàbitat Artístic exposa una sèrie al voltant de la degradació

Verònica Ruiz, amb Carlos Asensio, que exposa al Menador Espai Cultural.

Verònica Ruiz, amb Carlos Asensio, que exposa al Menador Espai Cultural.

R. D. M.

L’artista castellonenc Carlos Asensio Sanagustín presenta fins el 26 de febrer a la sala polivalent del Menador Espai Cultural Glitch houses, on critica els efectes de la deficient gestió mediambiental que pateixen alguns paisatges fins a la seua degradació, generant un vincle amb l’efecte glitch o anomalies en una imatge en format de díptics.

Aquest treball és fruit de la investigació realitzada durant la seua residència artística a Berlín emmarcada en les beques Hàbitat Artístic que coordina la Regidoria de Cultura de Castelló en col·laboració amb GlogAuir.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, destacà el compromís d’aquest govern municipal amb el sector cultural i amb els nostres artistes. D’ací poc es reunirà el seu comité d’experts per valorar les nombroses propostes que han arribat. «Les Hàbitat Artístic són una veritable aposta pel talent artístic de Castelló, que exportem a Barcelona i Berlín, i que ens retorna multiplicat per 10, amb sinèrgies compartides», remarcà.

Asensio examina la degradació de la natura en els darrers 70 anys. Per això presenta dos fotografies originals dels anys 50 del passat segle, realitzades pels seus avantpassats i al costat de cada quadre inclou una interpretació de cada imatge que ha estat manipulada digitalment, amb l’objectiu de crear una visió d’aquells paisatges avui degradats.