CONCERTS

El Circuit Sonora apropa el jazz i la música d’autor a Castelló

Actuacions d'Òscar Briz i de Valmuz amb la Sedajazz Big Band

Valmuz i Òscar Briz, que actuaran a Castelló.

Valmuz i Òscar Briz, que actuaran a Castelló. / Mediterráneo

R. D. M.

Sonora, el circuit de la música valenciana, organitzat per la Generalitat mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, continua aquesta setmana la seua estada a Castelló amb les propostes de cançó d’autor d’Òscar Briz i el jazz que oferirà la unió de Valmuz & Sedajazz Big Band. El cantautor de l’Alcúdia Òscar Briz arribarà al Museu de Belles Arts de Castelló el dimecres 8 de febrer a les 20.00 hores, amb accés gratuït. El seu darrer treball discogràfic, Amor & psicodèlia en temps de virus, és un recull vibrant i emocionant de cançons compostes durant l’etapa de confinament per la pandèmia, la primavera de 2020. Un viatge musical en tota regla que acompanya lletres amb mirades molt personals sobre experiències pròpies d’amor-desamor i d’exploració psicodèlica.

Estil íntim i acústic

Serà una oportunidad per conéixer l’estil d’un artista amb una extensa trajectòria a les seues esquenes, que va començar a tocar en solitari l’any 1999, on el seu estil íntim i acústic es una de les seues característiques més definitòries. Precisament és el seu últim disc el que ha recollit les millors crítiques dels mitjans especialitzats.

D’aquest intimisme es passa, aquest divendres, a les 20.00 hores, a un altre estil musical. La sala de cambra de l’Auditori de Castelló rebrà la proposta de jazz de Valmuz & Sedajazz Big Band. 

Nova tendència

Amb el llenguatge particular de Valmuz, la Sedajazz Big Band fa un canvi en la seua tendència a l’abstracció i s’ompli de melodia. Com una simbiosi natural entre la sang nova i l’essència del caràcter sonor, aquesta conjunció dona lloc a una proposta animada, intensament popular, rica i heterogènia.

Dins de les propostes que durant el mes de febrer Sonora apropa a Castelló, en les pròximes setmanes també arribaran al Museu de Belles Arts el mestissatge de Besarabia i la proposta clàssica de Jordi Sanz, amb el seu àlbum dedicat a la figura de Félix de Santos.

Seran les últimes oportunitats per conéixer els artistes d’aquest circuit a la capital de la Plana. Una iniciativa cultural queles darreres setmanes també va pasasar per Peníscola. Al mes de març, Sonora conclourà el circuit 2022-2023 a Alacant, amb cinc concerts al Teatre Arniches i al Paranimf de la Universitat d’Alacant. 

Talent de proximitat

El circuit Sonora és una de les activitats musicals més importants que desenvolupa l’Institut Valencià de Cultura (IVC). El principal objectiu que persegueixen amb aquesta convocatòria és portar per tot el territori valencià grups i solistes que van resultar finalistes o guanyadors de l’edició anterior dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana.

En aquesta ocasió, són sis les ciutats de la Comunitat protagonistes dels concerts, entre elles Castelló i Peníscola, aprofitant les infraestructures que gestiona l’IVC. A banda del circuit, la capital de la Plana és l’escenari de la fira Trovam, que el novembre va celebrar la desena edició, i que és una de les més rellevants dins del panorama estatal.

Suscríbete para seguir leyendo