AQUEST cap de setmana del 18 i 19 de febrer

Morella recorda al periodista Josep Martí Gómez amb unes jornades

Destacats ponents abordaran la seua vida i també l’aportació professional i compromís amb la societat. Una visita guiada per la capital de Els Ports amb la seua mirada serà el colofó de la programació

Imatge de l’any 2012, quan Josep Martí Gómez va ser pregoner de les festes d’agost de Morella.

Imatge de l’any 2012, quan Josep Martí Gómez va ser pregoner de les festes d’agost de Morella. / Mediterráneo

Redacció

L’intercanvi d’opinions i experiències serà la part central de les jornades que acollirà Morella aquest proper dissabte 18 i el diumenge 19 de febrer per recordar la trajectòria professional i personal del periodista Josep Martí Gómez. Aquestes jornades estan organitzades per Comunicacions dels Ports, l’Associació Amics de la Ràdio de Morella i l’Ajuntament de Morella. Busquen reunir a la ciutat, on va nàixer el periodista, a les persones que han format part d’eixa gran xarxa d’amics i amigues d’este mestre de periodistes, des de l’àmbit del periodisme, fins al de la política, l’economia, la justícia o el de la societat. 

Agenda

D’aquesta manera, el dissabte serà l’acte principal amb les taules de diàleg al Teatre Municipal, a les 17.30 hores. A la nit, hi ha prevista l’actuació de la Morella Blues Band a El Pub i, el diumenge, una visita guiada a la Morella de Josep Martí Gómez.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, va destacar que «serà un homenatge molt especial perquè Josep Martí Gómez va ser una gran persona» i va afegir que «és un plaer acollir el seu rencontre a la nostra ciutat per tot el que ens ha aportat». L’edil també va voler convidar «a acudir a estes interessants jornades i les activitats programades durant el cap de setmana del 18 i 19 de febrer».

Tres taules de diàleg

Així, s’han disposat tres taules de diàleg en les que participaran les companyes i companys que van compartir treball i vida amb Josep. La primera té el nom de Mestre de periodistes. Encara que Martí Gómez es va diplomar en magisteri i en va exercir algun temps, prompte va saber que la seua gran passió estava en el periodisme. Es va iniciar en el periodisme com a corrector en el Diari de Barcelona. Després de dos anys d’aprenentatge, va acceptar un contracte en Mediterráneo. En 1970, a través de Josep Maria Huertas, ho contracta El Correu Català. Tenia un olfacte periodístic i una capacitat extraordinària per a buscar personatges i històries que no eren les habituals. 

Sis periodistes que el van conéixer conversaran sobre les aportacions de Josep al periodisme actual i com va aconseguir conquerir a diverses generacions. Participaran Josep Ramoneda, la directora de continguts de la Cadena SER, Monserrat Domínguez; Enric González, de El País; Lourdes Lancho, la subdirectora del programa A vivir que son dos días, i els periodistes Roger Jiménez i Bru Rovira.

Justícia social

Encara que la seua mirada periodística era molt ampla, anava omplint la motxilla de preocupacions per les persones desafavorides per la injustícia social. Per a profunditzar sobre el seu compromís en aquest àmbit s’ha creat la taula Periodisme i justícia social. En aquesta dialogaran l’exministra de Justícia i actual fiscal, Dolores Delgado; el magistrat emèrit del Tribunal Suprem, José Antonio Martín Pallín; el president del Consell Econòmic i Social d’Espanya, Antón Costas; el catedràtic de Dret Constitucional Marc Carrillo; l’assessor general del Cercle d’Economia, Jordi Alberic; i l’advocat Mateo Seguí.

Totes i tots qui van conéixer a Josep Martí Gómez solen destacar que era una persona de poques paraules, però de molta escolta. Periòdicament, es produïen reunions on portar informació i opinió. A estos encontres se’ls va cridar La lamentable i serà la tercera taula de diàleg. Periodistes imprescindibles com Eugenio Madueño, Gonçal Évole, Pepe Encinas, Mª Eugenia Ibáñez, Beatriz Nogal i, l’escriptor i pedagog, Fabricio Caivano, lamentaran, o no, l’exercici del periodisme

Suscríbete para seguir leyendo