Un mur infranquejable a la porteria del juvenil A. El porter Javier Cendón és un dels grans artífexs dels excel·lents números defensius que presenta aquesta temporada el conjunt de Miquel Ángel Tena. Tan sols 21 dianes en 27 encontres acrediten el gran treball defensiu d’un equip groc, que a més és líder del Grup VII de la Divisió d’Honor Juvenil.

Amb tan sols 17 anys, aquest felí porter, natural de Cerdanyola de Vallés, s’ha afermat al juvenil A del Submarí groc. «Vaig començar jugant a futbol sala al poliesportiu de la meua escola, amb els meus companys de classe. Ràpidament em vaig adonar que volia ser porter. El meu primer equip de futbol va ser l’equip del meu poble, i després vaig jugar en la Fundació Marcet i el Sant Gabriel. En l’infantil A vam aconseguir ascendir a la divisió d’honor infantil i, després d’aquell gran any, vaig rebre la notícia que el Villarreal estava interessat en mi i sense pensar-ho vaig decidir fitxar pel club», explica.

«Quan vaig arribar al Villarreal tenia 14 anys i recorde que ho vaig fer amb molta il·lusió. Era un somni fet realitat. Aquí em van rebre amb els braços oberts i sempre estaré agraït al personal del club, als tutors de residència, als entrenadors i als meus companys», recorda Cendón.

Els seus éssers estimats sempre l’han acompanyat i donat suport en totes les seues decisions. No obstant això, a més d’amb la seua família, Cendón també destaca la influència que va exercir en ell el seu entrenador de porters del Fundació Marcet: «Esportivament, la persona que va marcar un abans i un després en la meua carrera esportiva va ser el meu preparador de porters a la Fundació Marcet, Rubén Yegba. Ell va saber veure en mi el que altres no veien», comenta.

Finalment, els millors moments esportius del jove porter català han estat amb la selecció espanyola: «La meua convocatòria amb la Roja va ser el millor moment de la meua carrera. Un altre gran record esportiu és la victòria en el Campionat d’Espanya sub-18 l’any passat amb la selecció valenciana».