PILOTA VALENCIANA

Diego d’Onda, molt prop d’un nou campionat del món de pilota valenciana

El jove pilotari forma part de la llista de 22 preseleccionats que estan entrenant-se este mes de febrer

Els pilotaris, amb Diego d’Onda, van entrenar la semana passada a Massamagrell en Llargues i Joc Internacional.

Els pilotaris, amb Diego d’Onda, van entrenar la semana passada a Massamagrell en Llargues i Joc Internacional. / Mediterráneo

La ciutat d’Alzira serà la seu del X Campionat del Món de Pilota, que es disputarà del 27 de març al 1 d’abril i en el qual es donaran cita 21 delegacions procedents de tot el món. De fet, serà el Mundial amb més participació de la historia. A més de la Comunitat Valenciana estarán França, Anglaterra, Ecuador, Bèlgica, Paraguai, Argentina, Països Baixos, Euskadi, Mèxic, Costa Rica, Portugal, Itàlia, EEUU, Puerto Rico, Venezuela, Colòmbia, Uruguai, Japó, Austràlia i Canadà.

A partir dels entrenaments previstos de febrer i del’estat físic dels i les pilotaris conforme s’acoste la cita mundialista, el cos tècnic decidirá el llistat definitiu de 11 jugadors i 6 jugadores que representaran a la selección valenciana, que jugarà a les modalitats de One Wall, Joc Internacional, Llargues i Frontó Valencià. I, entre el jugadors que estan entrenant, està Diego López. Entre les xiques també està la castellonenca Carmen Jiménez encara que no té moltes opcions de jugar.

El pilotari d’Onda és un dels més versàtils de l’actualitat i amb una dilatada experiència en totes les modalitats internacionals. Aquestes característiques fan que el jugador ondenc siga un dels favorits per a integrar la selecció definitiva ja que en un principi hi ha preseleccionats un total de 22 jugadors, dels quals tan sols 11 conformaran el llistat definitiu.

Aquesta setmana s’entrenarà a One Wall en les pistes de Bonrepòs i Mirambell (València), després dels entrenaments de Llargues i Joc Internacional de la setmana passada a Massamagrell. I e que l’equip tècnic de seleccionadors segueix un rigorós pla d’entrenament i seguiment de l’evolució de tots els jugadors setmanalmen, per a poder conformar el llistat definitiu a partir del pròxim 7 de març.

Un gran moment

El jugador d’Onda està en un gran moment, tractant-se amb els millors pilotaris de la Comunitat. Dissabte passat va guanyar en partida d’Escala i Corda jugada en el Trinquet de Pedreguer a un dels millors escalaters del panorama professional, Salva Palau, jugador esquerrà amb una pegada descomunal. Diego, al costat de Pere i Carlos, van aconseguir guanyar per 60-40 a Salva Palau, Salva de Massamagrell i Aragó a la ferida. 

Suscríbete para seguir leyendo