La vicepresidenta Mònica Oltra va dir fa pocs dies que els valencians no tenen prou amb que aquells que han saquejat les arques públiques vagen a la presó. Han de tornar els diners furtats. No podria estar-ne més d’acord. El compliment de la pena judicial no eximeix del deute econòmic ni del deute moral.

Precisament per aquesta raó, la moral, el Consell ha decretat que tots els ajuntaments i diputacions retiren les plaques commemoratives a les quals figuren noms de polítics condemnats per corrupció, eixe estigma que ens persegueix i del que sembla que no ens puguem alliberar.

A Almassora fa mesos vam decidir començar a esborrar de les inscripcions situades places, instal.lacions esportives i edificis públics els noms dels polítics corruptes. El noms que tant de mal ens han fet als valencians i que, encara hui en dia, representen per als ciutadnas la privació de tants serveis públics per la situació de en la que han deixat les arques autonòmiques.

Així no solucionem cap dels problemes als que milions de valencians han de fer front cada dia. És ben cert. Però tampoc volem seguir reservant un espai per a l’honor a persones que han demostrat no conèixer el significat d’eixa paraula. Pero el que ha de quedar clar és que esborrar aquests noms de les plaques no significarà esborrar de la memòria col.lectiva el seus delictes. Per desgràcia, seguirem pagant durant molt anys les conseqüències de la seua gestió. H

*Alcaldessa d’Almassora