La construcció del Regina Violant ha estat la gran assignatura pendent de l’educació pública a Almassora. Més de 10 anys després de la posada en marxa del centre i moltes manifestacions, falses promeses i decepcions després, per fi el procés arriba a la seua fi.

El passat dimarts es va signar l’acta de replanteig, la qual farà possible que les obres comencen en qüestió de dies. Ha sigut un procés dur i, sobretot, llarg, durant el qual han patit per igual pares, mares, personal docent i un poble sencer que veia com les seues necessitats bàsiques eren menyspreades per la Generalitat. Tanmateix, només ha fet falta una miqueta de voluntat política i de col•laboració tècnica per entendre’ns i desbloquejar el procés. Entenc que per a qualsevol persona que no conega el cas del Regina Violant serà difícil imaginar-se el que ha significat per al poble d’Almassora. Però tothom entendrà la duresa de veure com els seus fills s’eduquen en un ambient de provisionalitat i tothom sabrà el que és sentir que li estan fent promeses que no es compliran.

Aquesta setmana, també hem celebrat el primer debat sobre l’estat del municipi en el qual han participat tots els grups polítics i al qual han pogut assistir obertament els veïns. Ha sigut un fet històric i una mostra més de transparència que ens ha servit per a fer balanç del nostre primer any al capdavant de l’Ajuntament. Quan la gestió és clara i constructiva i l’únic interés és el bé comú, els exàmens es passen fàcilment. H

*Alcaldessa d’Almassora