Les festes de la Magdalena són passió, sentiment i orgull castellonenc. Valors que abandera tota una ciutat en arribar la setmana més màgica de l’any. En este esclat de llum i color està la nostra història, les nostres senyes d’identitat, la il•lusió de les madrines per representar el seu barri i la seua ciutat, el goig dels castellonencs per vestir la brusa i mocador i l’orgull per honrar als nostres avantpassats i fer créixer la nostra tradició. Per això, que servisquen estes línies com a humil homenatge dels que treballeu sense descans al llarg de tot l’any per honrar i omplir de llum i esplendor la vostra gaiata, el vostre barri, la nostra ciutat. Vosaltres sou qui manteniu viva la flama de la tradició, la identitat com a poble i l’orgull de ser castellonencs. Sou l’emblema de la nostra festa més internacional i ambaixadors dels valors que ens defineixen i que, una volta més, mostrarem al món amb gran orgull.

El Govern provincial, com a columna vertebral de la província, viu aquesta celebració de les tradicions des de l’epicentre dels festejos. I ret homenatge al sentiment de pertinença de cadascun dels 135 pobles que fan per la seua diversitat un element enrriquidor i se senten plenament identificats de pertànyer a la terra de Castelló. Ho podem veure en el cercavila màgic que mostra l’autenticitat d’esta terra, el Pregó.

I en el dia gran de la província, este govern vol reconèixer l’exemple i valors d’aquells castellonencs que admirem, que representen l’inconformisme, el talent, l’esforç i la força que tot ho pot. Enguany reconeixem amb l’Alta Distinció de la Província a la Cambra de Comerç de Castelló, per la seua contribució al desenvolupament econòmic i social de la província; a Salvador Martínez SSLqYunke’, per il•lusionar a grans i menuts de tot el món; a Pablo Herrera, gran esportista olímpic castellonenc; a Sebastián Albella, per la seua contribució al servei públic; i a les Germanes de la Consolació de l’Hospital Provincial, per la seua humanitat i vocació amb els malalts al llarg de segle i mig.

Al costat d’estes històries, les nostres tradicions, la nostra gent i aquesta terra humil, lluitadora i plena d’oportunitats estarà, com sempre, el govern. Tenim el repte de fer d’esta terra un lloc millor per viure, i entre tots, ho aconseguirem. Somniem en gran, perquè en Castelló tot és possible. Visca la Magdalena!