‘Quique, 60 anys dibuixant humor’ és el títol de l’exposició que fins el 22 de maig tothom podrà visitar per tal de contemplar una part important de la trajectòria del vila-realenc com a dibuixant d’acudits per a la premsa escrita, sempre relacionats amb el dia a dia, amb allò que preocupa els lectors en cada moment.

El Museu de la Ciutat Casa Polo acull aquesta mostra en la que es pot veure un total de 300 originals publicats entre 1956-2015 (60 anys) en 100 revistes i cinc diaris (entre ells ‘Mediterráneo’), resum dels 28.391 acudits publicats en aquests anys, entre els qual estan els 9.438 impresos amb el diari de Castelló.

Els pinzells i la tinta xinesa de Quique han estat sempre carregats de solidaritat i han dibuixat els somnis d’aquelles persones, les pròximes i les llunyanes, que lluiten perquè un món millor per a tots és possible. Les seues línies i els seus personatges han estat, i continuen estant, al servei de les crítiques contra els abusos del poder i les injustícies.

Llegir la premsa o escoltar la ràdio són dos costums habituals en el dia a dia d’Enric Arenós, per tal d’assabentar-se d’allò que diu l’actualitat i posar-se a treballar per transmetre, amb els seus dibuixos, aquelles situacions que més afecten a la gent del carrer.

A més de les col·laboracions a premsa i revistes, també és autor de huit llibres de dibuixos d’humor. I les seues obres estan als museus d’humor de Fene (A Coruña), Castillo de Larrés (Osca) y Dulcinea del Toboso (Ciudad Real). I ha estat mereixedor de reconeixements como el Premi Nacional de l’Humor Gràfic Mingote, que va recollir de la mà dels aleshores Prínceps d’Astúries, Felip i Letizia; 20 de Febrer (Vila-real); Socarrat Major (Vila-real, 2007); o Saló Nacional de l’Humor (Ciutadella, 1971).

Ara, els vila-realencs i qualsevol persona que visite la ciutat té l’ocasió única de gaudir i compartir el bagatge creatiu de Quique.