Tres minutos de color. Aquest és el títol de la propera novel·la de Pere Cervantes que apareixerà en el segell Alrevés. L’escriptor barceloní però castellonenc d’adopció presenta en aquesta obra com —que sabem es presentarà el 9 de febrer a la llibreria Argot— l’estèril lluita contra el temps i la mort cobra un significat molt diferent.

Coque Brox, el protagonista de la història, és un inspector de policia de mitjana edat, separat, parc en paraules, amant de tot allò que conservi la seua essència i acromatòpsic, o el que és el mateix, percep la vida en blanc i negre. Ferit de per vida després de patir una pèrdua irreparable, només li encoratja la lluita per recuperar l’afecte de la seua filla adolescent.

Cervantes situa aquesta novel·la en una Barcelona en caiguda lliure, els locals de disseny no aconsegueixen fer callar la urgent nostàlgia dels seus habitants. Serà en aquest escenari en el qual Brox haurà investigarà la violenta desaparició de Palma, amic i company de professió. Durant el temps que durin les indagacions se les haurà i desitjarà per mantenir enganyat a un suspicaç comissari.

Gregori Dolz, editor d’Alrevés, confessa que «sempre hem dit que és bo que de vegades el gènere negre transgredeixi, i Pere Cervantes va més enllà de la mera transgressió amb la seua última novel·la que sortirà al febrer. Benvolguts lectors, Tres minutos de color no és una novel·la negra a l’ús perquè la vida tampoc és sempre el que un vol i la mort ens aguaita per ser l’única de les nostres veritables garanties.

Però en la mort sempre queda una mica d’esperança, i Cervantes en una trama negra com la que més, sap traslladar al lector aquesta petita llum al final del camí que en ocasions ens ajuda a seguir endavant i que a més ens ensenya a saber viure millor. El color és una interpretació, ja ens diran de quin color és aquesta novel·la». Que arribi febrer.