Imatges aparentment inconnexes però que ens captiven. David Salcedo està al darrere del projecte fotogràfic Más, que es pot visitar fins el 20 d’abril a la Llotja del Cànem de Castelló, i que va guanyar el premi Nou Talent FNAC de Fotografia. Amb les imatges que tenim oportunitat de veure, Salcedo ens ofereix la possibilitat de submergir-nos en un món visual que juga amb la nostra percepció, i ho fa d’una manera molt suggerent, subtil.

El fotògraf de Múrcia, que també va ser seleccionat per als visionats de portfolis de les Trobades de la Imatge de Braga, Descobriments de PHotoEspaña i finalista de les beques Fotopres de La Caixa i les del Fòrum fotografic de Can Basté, ha creat una sèrie de díptics que «dialoguen fluidament entre si, trobant un sentit poètic a nivell individual i una lectura onírica del treball en el seu conjunt».

DÍPTICS SINGULARS

En aquesta sèrie, l’autor ha anat desxifrant el llenguatge de cada una de les imatges que presenta, un llenguatge aparentment senzill però que, en realitat, està ple de complexitats. I ho fa evitant l’atzar en la unió de cada fotografia. Certament, aquests singulars díptics es fusionen de forma elegant, provocant un diàleg visualment enriquidor i que ens fa reflexionar sobre la veritat o no d’una imatge. Mitjançant diversos ambients i situacions, de la seua combinació, Salcedo aconsegueix noves realitats, donant pas a obres d’un significat obert.

Totes i cadascuna de les obres presents a la Llotja del Cànem són coherents a nivell estètic i visual, encara que cadascuna parla de moments i espais diferents, convidant a l’espectador a endinsar-se en aquestes deu històries que parlen per si soles i entre elles per crear les seues pròpies relacions. És aquesta una mostra de gran interès, molt elegant, com dèiem, i que ens fa replantejar novament les capacitats de la fotografia.