El Consell de Xiquets i Xiquetes de Vila-real ja ha celebrat la segona sessió del curs, després de la seua constitució, en una reunió de treball a la Biblioteca Universitària del Coneixement, en la qual els escolars van conéixer millor el projecte de Ciutat Educadora de Vila-real i fer les seues pròpies aportacions per fer de Vila-real un municipi atent a la formació dels veïns en totes les etapes de la vida.

La sessió també va servir per a fer una reflexió i treballar sobre temes relacionats amb la igualtat de gènere. Per aquest motiu, a més de la regidora de Participació Ciutadana, Gemma Gil, també va acompanyar a els xiquets i xiquetes la regidora d’Igualtat, Rosario Royo.

més exemples

Altres ajuntaments de la província també estan atorgant veu als xiquets i joves en les decisions del dia a dia. Així, per exemple, Castelló va celebrar el passat mes de desembre un ple exclusiu per a aquest col·lectiu. Les principals reivindicacions dels xiquets van ser ampliar l’horari d’obertura de les escoles a partir de les 17.00 i recuperar el cinema en la ciutat, entre unes altres.

També a l’Alcora es va celebrar aquest mes el seu primer ple infantil, al que van acudir vuit regidors de segon de Primària dels quatre col·legis del municipi: Grangel Mascarós, La Salle, Comte d’Aranda i Puértolas Pardo.

Almassora s’estrenarà amb aquestes sessions el dia 16 de febrer. Els participants seran estudiants de sisè curs de Primària de tots els col·legis a excepció del Santa Quitèria, els alumnes de la qual són més xicotets.