Castelló pot presumir de tenir alumnes amb un futur més que prometedor en moltes disciplines, i així ho demostren quan els posen a prova. És el cas de quatre estudiants de la província que recentment han batut a tots els seus competidors en concursos d’àmbit autonòmic.

Eric Font, de 5 anys d’edat i alumne del col·legi Liceu de Castelló, i Albert Eduardo, de 10 i estudiant del col·legi Santa Águeda de Benicàssim, van ser els xiquets més ràpids --en cinc minuts o menys-- resolent 70 operacions aritmètiques en les seues respectives categories del 7º campionat de càlcul 2017 de la Comunitat Valenciana. L’esdeveniment va tindre lloc el dia 11 de març en l’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València i va reunir a 130 xiquets de 5 a 13 anys de tota la Comunitat.

Els encarregats de lliurar els trofeus van ser els actuals campions del món de càlcul, Miguel de l’Àguila i Óscar Mira. L’entitat organitzadora d’aquest esdeveniment és Aloha Mental Arithmetic, programa que s’imparteix en més de 500 col·legis i que entrena els superpoders dels xiquets: la seua habilitat de càlcul, la seua memòria i la seua atenció a través de matemàtiques divertides.

estudis clàssics

A més, dues alumnes de 2n de Batxillerat humanístic de l’IES Matilde Salvador de Castelló van acudir a la Universitat de València per a participar en la fase local del Certamen Ciceronianum, que organitza la Sociedad Española de Estudios Clásicos. Després de moltes hores d’estudi, es van enfontrar a la prova de traducció i comentari d’un fragment dels discursos contra Catilina de Marc Tul·li Ciceró.

Els resultats van acompanyar: Ana de Dios va realitzar el millor exercici, que serà enviat a la fase nacional, i Ainhoa Pegueroles va obtindre el segon lloc, el que els obri la porta a la participació en la final internacional.