L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i la direcció general d’Esport han convocat conjuntament el Programa Lliure d’Estiu, dins de la campanya d’activitats nàutiques de la Generalitat A la Mar 2017. Aquest programa està dirigit a l’aprenentatge i difusió dels esports nàutics i el coneixement, conservació i respecte del mitjà marí, amb especial atenció als joves i les joves, les bases del qual es s’han publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

El Programa Lliure d’Estiu es realitzarà des del 18 de juny fins al 8 de setembre en instal·lacions i equipaments de la pròpia Generalitat a Benicàssim i Borriana, amb la col·laboració del club nàutic de La Vila Joiosa. Es tracta d’un programa de familiarització i/o millora de les activitats nàutiques en el període estival des d’un punt de vista recreatiu i formatiu, facilitant l’aprenentatge i la pràctica dels esports nàutics.

opcions

Els cursos que s’ofereixen, que es poden consultar en la pàgina web de l’IVAJ (www.gvajove.es) i de les Escoles de la Mar (www.ceice.gva.es), inclouen estades en l’Escola de la Mar de Benicàssim en règim extern o d’internat en l’alberg Argentina de l’IVAJ, així com en l’Escola de la Mar de Borriana i en l’Escola de la Mar de La Vila Joiosa.

MODALITATS

Entre les modalitats que es poden practicar s’inclouen vela lleugera --tant d’iniciació com de perfeccionament--, vela creuer iniciació, windsurf, piragüisme, rem i paddle surf, amb estada de cinc dies de dilluns a divendres, des del 18 de juny a l’1 de setembre, en l’Escola de la Mar de Benicàssim, i del 18 de juny al 8 de setembre en l’Escola de la Mar de Borriana. En l’Escola de la Mar de La Vila Joiosa, els cursos comencen el 26 de juny i duren fins a l’1 de setembre.

El Programa Lliure d’Estiu, a més de les Setmanes d’Estiu, també ofereix altres dues modalitats, com Un dia en el Mar i Caps de setmana d’Estiu, tant a Benicàssim com a Borriana.

S’aplica una tarifa especial per a membres de família nombrosa, membres de família educadora, titulars de Carnet Jove i grups d’entitats com els Ajuntaments de Benicàssim i Borriana, les federacions esportives autonòmiques de la Comunitat Valenciana i el club nàutic de Borriana, entre uns altres, amb els quals la Generalitat Valenciana haja subscrit acords en matèria de promoció esportiva.

inscripcions

Les inscripcions es realitzen exclusivament on line i comencen el pròxim a partir del dimecres 29 de març en la propia web de les Escoles de la Mar. Tots els programes disponibles es poden consultar també en la pàgina web oficial de l’Institut Valencià de la Joventut.