El centre Ramiro Izquierdo de Castelló va realitzar la setmana passada una activitat mediambiental dirigida als alumnes de 6é de Primària i 1r d’ESO, dins del seu projecte solidari per aquest curs, El món està en les teues mans.

Els alumne es van desplaçar fins al terme municipal de les Useres, on Pedro Gozalbo, mecenes mediambiental del poble i organitzador de la jornada, els va explicar el succeït fa uns sis anys, quan un incendi va arrasar la meitat del terme municipal de les Useres i municipis adjacents i l’impacte psicològic que va causar en els habitants de la zona.

La Conselleria de Medi Ambient va donar al centre pimpollos de pi carrasco i plantons de carrasca, que els alumnes van plantar en la zona designada per a tal fi. L’experiència per als estudiants va ser molt interessant i enriquidora, doncs van augmentar els seus coneixements de quin és el procés per a plantar un arbre: van aprendre a manejar el bec i l’azada, a treballar en grup, a conscienciar-se de la cura dels boscos de la província, etc.

Des del centre educatiu van donar les gràcies a Actuacions Mediterrani, a Leroy Merlín, a la Creu Roja i a Pedro Gozalbo per la seua desinteressada col·laboració.