Les alumnes provincials Sol Saura, Mei Martínez, Maria Celades y Paula Romay, de l’IES Gilabert de Centelles de Nules, i Nagore Pérez i Irene Morcillo, de l’IES Broch i Llop de Vila-real han participat, recentment, en el VIII Campionat d’Scrabble de Catalunya, Andorra i la Comunitat Valenciana. La prova, per alumnes de 1r i 2n d’ESO, es va celebrar el passat 25 de març de 2017 al CEIP El Parc del Prat de Llobregat. D’aquesta forma, elles van ser les tres parelles que es van classificar a la final prèvia que ja es va jugar el 18 de febrer al saló Multifuncional de la localitat de Nules.

La parella debutant, formada per Maria Celades i Paula Romay, va ser tot un èxit. I es que van aconseguir finalitzar en primer lloc de la classificació tot i el bon nivell, tradició i experiència dels xiquets i xiquetes que van participar en aquest campionat. Des de la primera ronda, Maria i Paula van encapçalar la prova i no van deixar els primers llocs en cap moment. «Estem molt contentes per haver guanyat i volem agrair l’esforç dels nostres professors per permetre’ns millorar cada dia. Moltes gràcies també als nostres familiars, ja que el seu suport és fonamental per a nosaltres», van dir.

magnífic paper

Les altres parelles provincials també van fer un magnífic paper en el seu primer any de participació. Així, Nagore i Irene van quedar en la 18ª posició i Mei i Sol en la 34ª, després de tres rondes molt emocionants que es van decidir en les últimes tirades.

Cal dir que 50 parelles de diferents comarques de Catalunya, Andorra i Castelló es van enfrontar en un campionat ja assolit a Catalunya i que cada vegada guanya més força en la nostra zona amb diferentes proves.

Les alumnes provincials, encoratjades per la professora Maite Oliver, del Club Scrabble Nules, i ben preparades pels professors Joan Doñate, de Nules, i Isabel Celades, de Vila-real, acompanyades en tot moment per les seues famílies i, amb moltíssima il·lusió, «van fer possible que la nostra llengua haja sigut un vincle d’unió i apropament entre les diferents comarques lingüísticament germanes», assenyalen.

propera cita

A més, cal dir que l’IES Gilabert de Centelles és el primer centre guanyador de les comarques de Castelló en la història del Campionat d’Scrabble Escolar.

Finalment, el proper dissabte 1 d’abril es celebrarà a la Biblioteca Sagrada Família de Barcelona la mateixa prova però per als alumnes de 3r i 4t d’ESO, i tant l’IES Gilabert de Centelles com l’IES Álvaro Falomi, d’Almassora, comptaran amb alumnes per a representar la província.