Dotze alumnes de l’IES Ramon Cid de Benicarló van formar part del cor gran de Com Sona l’ESO 2017, una trobada anual de música d’alumnes i professors de centres públics de Secundària valencians, catalans i balears, amb l’objectiu de portar la música més enllà de les quatre parets de l’aula.

Són desenes els centres participants, fent un total aproximat de 1.500 alumnes els que es van reunir este any a Altea per tal de dur a terme la 18a edició de la trobada. Tot per preparar un gran concert: Frankenstein a la platja, una obra que tracta de la creació, de plantejar-nos què és real i què és ficció; i el que és ficció, fins a quin punt no és real. Els joves no només van treballar música, interpretació i ball, sinó també filosofia. L’obra està plena de referències a filòsofs i presenta distintes personalitats: la racionalista, l’empírica, l’hedonista i la humanista.

«Com Sona l’ESO té l’objectiu de fer música, ballar, interpretar i parlar la mateixa llengua (ja sigues de Torroella de Montgrí, de Sóller o de Benicarló); és esforçar-se, és treballar, és conviure, és emocionar-se, és compartir, és il·lusionar-se, és viure!», expliquen des de l’IES Ramon Cid.

El concert va durar 70 minuts i entre els participants va haver-hi llàgrimes, ja que van ser tres dies intensos de molta feina i cansament, però dies en els que els alumnes es van sentir acceptats sense importar qui són ni d’on són, i s’han sentit integrats en un conjunt en el qual es veu que l’esforç té resultat satisfactori.

«Sempre es basen en notes i continguts, però l’educació va molt més enllà. I este projecte aconsegueix que ho senten. Com diu la cançó: «És un sentiment que es porta dins del cor, és una passió que atrapa a tot el món: Com Sona l’ESO», expliquen.