El mercat de Sant Antoni va ser el dissabte l’escenari dels tallers on els xiquets i xiquetes de Castelló van utilitzar ingredients com les tomaques i enciam de l’horta de Castelló, codonys, ous, magrana i julivert, com a part del programa Divercuina de la Terreta. La regidora de Consum, Mary Carmen Ribera, va assenyalar que l’activitat «ha superat les previsions i aconseguirà a la tardor la participació de 380 xiquets i xiquetes d’entre 6 i 11 anys, acostant i posant valor els productes de la nostra terra en la seua dieta diària».

Ribera ha destacat que d’aquesta manera «es potencia el coneixement dels mercats locals i el consum de productes quilòmetre 0, que tan importants són per al manteniment de la nostra dieta mediterrània». La iniciativa continuarà durant quatre caps de setmana més, en els quals es cuinaran peixos del Grau, verdura, pasta i arrossos, i rebosteria amb fruita.

Les pròximes cites es desenvoluparan el dissabte, en la plaça Miquel Peris i Segarra del Grau; el 14 d’octubre, en la plaça Vilanova d’Alcolea del districte Sud; el 21 d’octubre, en la plaça del Primer Vaig moldre del districte Nord; i el 28 d’octubre, en la plaça Doctor Marañón del districte Est. Divercuina de la Terreta va gaudir de gran acolliment en la seua edició de primavera amb més 180 xiquets participants. L’equip de cuina a peu de carrer està format pel professorat liderat per Cristina Cantavella de Educachef i les inscripcions són gratuïtes.