L‘Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha obert la inscripció per participar en la jornada Protecció infantil i maltractament, a Castelló, que se celebra el 26 de març a la Unitat Territorial de l’IVAJ.

Es tracta d’un taller per a professionals de joventut, preferentment d’ajuntaments, mancomunitats o associacions juvenils de la Comunitat Valenciana, personal de l’IVAJ i de Xarxa Jove sobre la protecció infantil i el maltractament. L’objectiu és oferir un conjunt de coneixements i tècniques per desenvolupar millor i més eficaçment el treball quotidià amb persones joves.

El termini per a la inscripció finalitza el dijous i es pot realitzar a través del campus virtual de l’IVAJ http://www.ivaj.gva.es/va/temajove.

En aquestes sessions, impartides per Save The Children, es treballa el concepte Childsafeguarding (Salvaguarda) i també es desenvolupa l’impacte de la violència contra la infància així com un codi de conducta i una reflexió sobre el que ha d’incloure en el mateix. En el contingut també figura el protocol d’informe dels casos de risc i de maltractament infantil i com actuar davant d’aquestes situacions.

introducció

Finalment s’ofereix una introducció als / les participants sobre els temes relacionats amb protecció infantil i maltractament així com habilitats per desenvolupar capacitats per detectar possibles casos de risc i / o maltractament infantil.

Aquests cursos s’inscriuen en el programa de formació de l’IVAJ per a professionals de Joventut Tema Jove, amb cinc itineraris formatius: comunicació i informació, projectes europeus, polítiques públiques, formació tècnica i educació en valors.