L’Associació Esplais de Castelló es prepara ja para oferir un nou cicle d’activitats que arrancaran el proper dia 6 d’octubre en diversos punts de la província. Es tracta, tal com comenten des de l’organització, d’un «projecte d’educació en valors per a xiquets de 6 a 12 anys», destaca Lydia Ferrando, coordinadora de l’entitat.

Els tallers es realitzen els dissabtes al matí, en horari de 10.30 a 13.30 hores, a Castelló (Peri 18, Segon Molí, Bulevard Blasco Ibáñez, Aduana, Raval Universitari, Sant Agustín i Grau de Castelló), Benicàssim, Almassora, Betxí, Torreblanca i les Alqueries.

Cal destacar que les activitats compten amb l’ajuda de monitors titulats «que porten a un grup de xiquets i fan activitats al carrer, així com jocs tradicionals, de taula, teatre, acampades, excursions, projeccions de cinema...», avancen des de l’associació. «Enguany hem obert 12 esplais en total, dels quals set es situen a la capital de la Plana», remarquen els responsables.

COOPERACIÓ I DIVERSIÓ

«L’objectiu d’aquestes activitats és aconseguir que els xiquets que estan en edat escolar (en el nivell de Primària) es divertisquen jugant, cooperant i relacionant-se amb altres xiquets». Però, a més, amb els tallers que ofereix l’Associació Esplai de Castelló, «els barris de la nostra ciutat poden gaudir de nous grups de treball amb la infància, amb la possibilitat que perduren aqueixos grups i es divertisquen, aprenent junts».

Una iniciativa que atraurà a centenars d’alumnes de Primària que podran viure uns matins inoblidables en els quals aprendran valors com el treball en equip o la cooperació a través del joc.