El conseller d’Educació, Vicent Marzà, amb motiu de la seua participació en la XV Trobada d’Intercanvi d’Experiències en Educació Física, ha destacat que «l’activitat física, el joc i l’esport són espais privilegiats per a la socialització, l’aprenentatge de valors, el treball en equip, l’educació de l’emocionalitat, el desenvolupament de la creativitat i l’autoconeixement», entre altres coses.

«L’educació física és una àrea excel·lent per a la innovació educativa: trenca l’espai típicament escolar, possibilita altres formes d’organització, facilita la redefinició de les relacions de poder entre professorat i alumnat i incorpora allò lúdic com un aspecte curricular essencial, com a contingut i com a metodologia», ha afegit el responsable del àrea d’Educació de la Generalitat.

En referència a aquestes jornades, que s’han recuperat altra vegada aquest any, Marzà ha indicat que «es plantegen com una ferramenta per a facilitar el desenvolupament professional del professorat de l’àrea i tenen vora 400 inscrits».

I és que questa trobada, amb una vessant fonamentalment pràctica, té com a objectiu posar en relleu la innovació i la transformació en l’àmbit de l’educació física en edat escolar.

«Per a aquest Govern, la promoció de l’esport i l’activitat física ha sigut i és un objectiu irrenunciable», ha destacat Marzà, qui ha afegit que «entre d’altres, tenim la voluntat de promoure altres esports diferents dels majoritaris als centres educatius i, per això, vam crear el programa Esport a l’escola, en què participen 16 federacions de diferents disciplines esportives».

MÉS EDUCACIÓ FÍSICA

Cal dir, tal com recorda el conseller d’Educació que, a més, «hem facilitat les coses als centres que volen anar més enllà i dedicar una hora més a la setmana a l’educació física».