Tot llest per a la celebració dels campionats de Formació Professional autonòmics valencians, organitzats per la Conselleria d’Educació amb finançament del Fons Social Europeu, que aterren del 30 de març al 3 d’abril a la Fira de Mostres de València. En total, participaran 205 alumnes de 26 especialitats que mostraran les seues habilitats per a visualitzar l’FP com una opció d’estudis òptima.

Els Skills autonòmics són la primera etapa per a l’alumnat valencià que somia amb els campionats d’FP estatals SpainSkills, que tindran lloc a Madrid en 2021, per tal d’aconseguir el bitllet a l’olimpíada mundial WorldSkills, que es celebrarà a Xangai (la Xina) del 22 al 27 de setembre de l’any vinent.

Segons el conseller d’Educació, Vicent Marzà, «els Skills no només són una competició; són, sobretot, un punt de confluència perquè professorat i alumnat compartisquen experiències». «Aquesta trobada és importantíssima perquè suposa reunir en un espai tot allò que es fa als instituts d’FP valencians i com en l’actualitat aquestos estudis són una opció perfecta per a triar, tant per a l’alumnat de l’ESO, com per a totes aquelles persones que estan pensant a completar o tindre una millor formació per a la seua vida laboral», ha afegit. «L’FP dona moltes garanties d’ocupabilitat i volem que els valencians i valencianes coneguen aquestes opcions formatives», explica el conseller.

En aquests Skills autonòmics s’espera batre el rècord d’assistència (la darrera edició va reunir a més de 6.200 estudiants) ja que el ventall de visites s’ha obert a alumnat de tercer i quart d’ESO per difondre la oferta de cicles d’FP de grau mitjà del sistema educatiu valencià sostingut amb fons públics, que inclou 49 títols, 20 dels quals han cobert més del 90% de les places de primer aquest curs.

Els centres educatius poden participar-hi de dues maneres: animant el seu alumnat a inscriure’s en la competició, ja que els guanyadors formaran part de l’equip que representarà l’FP valenciana en el pròxim campionat nacional, i visitant les competicions amb l’estudiantat. A banda dels 205 alumnes que competiran, hi haurà més joves que participaran en les demostracions que s’estan organitzant de múltiples cicles d’FP, així com d’ensenyaments artístics i esportius. Les inscripciones estan obertes fins a l’1 de març.