El president de la FAMPA Castelló Penyagolosa, Pep Albiol, ha volgut donar, en primer lloc, després de 15 dies de confinament i educació a distànica per aquest motiu, «un missatge de tranquil·litat, tal com estan fent els equips directius, mestres i professorat i moltes persones que ocupen càrrecs de responsabilitat». «Agraïm al professorat, que amb els mitjans que dispose, amb totes les dificultats de coordinar-se d’un dia per a l’altre, puguen fer tanta feina pels nostres fills i filles. Hem de dir ben alt que els equips directius i docents han estat i seguiran a l’alçada de les circumstàncies».

Per a Albiol, «el que s’ha de fer ara, amb major o menor encert, es valorar que tan sols en 15 dies hem fet un canvi d’escenari total en les nostres vides, també en la vida educativa». «En poc de temps s’han preparat continguts per a la TV, per a les diferents eines telemàtiques, hi ha professors i mestres que telefonen als seus alumnes, hi ha mares i pares que fan malabars horaris per poder compaginar treball, teletreball i atenció als fills i filles i, com elles i ells, estan responent molt positivament», manifesta.

TRENCAR DESIGUALTATS // En estos dies, per a la FAMPA, toca reflexionar sobre els contextos més difícils de moltes famílies que no tenen els mateixos recursos a casa. L’esforç a fer és titànic però s’haurà de fer, ara, però sobre tot, després, per reduir l’impacte negatiu d’este període. Serà necessari posar-se a treballar amb tots els mitjans per accelerar un procés que ja no es pot aturar: acurtar els biaixos socials (digitals, socials, econòmics). A més d’humanitat, voluntat i intel·ligència, faran falta molts recursos públics, i no escassos, per afrontar esta crisi com una oportunitat per crear una educació més equitativa i una societat més justa. Quan tot passe, no perdem l’interés a millorar l’educació amb tecnologies i avançar en la igualtat.