L’activitat d’alumnes i professors del col·legi Àgora Lledó International School de Castelló, que va ser el primer centre en reobrir les seues aules per als alumnes de 4rt d’ESO y 2n de BAC ahir, 1 de juny, axí com per a les famílies que ho necessiten per a tutories i atenció indivilualitzada, no s’ha detingut després del tancament dels col·legis i el confinament motivat per l’estat d’alarma.

Un clar exemple és el projecte Bee Day, realitzat per alumnes de 1r a 3r de l’ESO; una iniciativa que s’emmarca com a part del programa Eco-Shools i que sorgeix amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l’Abella.

L’objectiu era informar i augmentar el nivell de coneixement de les abelles en l’ecosistema, per a sensibilitzar els estudiants de la importància d’aquests fonamentals insectes en el mig ambient. El projecte treballa de forma transversal i de manera interdisciplinària, implicant els coneixements de diverses matèries com a Biologia, Llengua Castellana i Anglés, Noves Tecnologies o Economia.

Les activitats han sigut nombroses i els alumnes han produït una sèrie d’infografies, utilitzant una sèrie de ferramentes de grafisme digital, per a conscienciar sobre la importància d’aquest insecte; han creat un xicotet periòdic maquetant notícies sobre l’impacte mediambiental que provocaria la disminució del nombre d’abelles; han creat una campanya de publicitat amb missatges socials, per a conscienciar sobre el paper clau de l’abelles en l’ecosistema; o han analitzat el cas pràctic de Mikaila Ulmer, una xiqueta que amb 13 anys ha creat una empresa de llimonada amb mel i una fundació en defensa de les abelles.

GESTIÓ AMBIENTAL

Segons expliquen des del centre de la capital de la Plana, «el programa Eco-Shools, del que forma part el Projecte Bee Day, comença en l’aula, s’expandeix a l’escola i, finalment, fomenta el canvi en la comunitat. A través d’aquest programa, els joves experimenten un sentit d’èxit al poder opinar sobre les polítiques de gestió ambiental de les escoles i, en última instància, els orienten cap a aconseguir el guardó Bandera Verda i el prestigi que comporta rebre-la. El programa Eco-Shools és un fenomen en creixement amb què s’han compromés els centres escolars del grup Globeducate a què pertany Àgora Lledó.