En el marc d’una educació que aposta per un aprenentatge divertit, els 19 alumnes de quint de Primària del col·legi Ausiàs March, de la Vall d’Uixó, se submergixen en interessants projectes impulsats per la seua mestra, Ana del Fresno, que tenen com a eix principal les activitats manipulatives.

La docent organitza les propostes postes en funció dels continguts a treballar i totes les setmanes dedica un dia a l’activitat estrela, sorprenent els seus alumnes amb una activitat diferent del que estan acostumats. Així, durant tot el curs, una vegada a la setmana tenen una sorpresa, una activitat o que engloba diversos aprenentatges, com la fuga room, o les matemàtiques amb xocolate.

Algunes activitats que els alumnes alumnes han dut a terme recentment són les que s’emmarquen en el que han cridat menumáticas del diamenumáticas. Els aliments entren a formar part de les operacions matemàtiques afavorint així la seua comprensió i fent més pràctics i saborosos conceptes abstractes.

Com explica la mestra, "vam realitzar fraccions amb una pastilla de xocolate i taronges, i en el cas de les creïlles problemàtiques, amb un menú complet, es van trobar unes creïlles que tenien operacions bàsiques que resoldre". Però aquesta original forma d’aprendre no sols es limita a les matemàtiques, ja que en llengua van emprar les roses, per al palomillengua, una activitat en què tenien que classificar paraules en agudes, planes, esdrúixoles, en diferents envasos de roses.

Els beneficis d’aquesta metodologia són molts, però la professora destaca que "disminueix l’absentisme i, sobretot, vénen al col·legi molt feliços".

L’acceptació que ha tingut entre els alumnes ha sigut excel·lent. Per a ells no és el mateix repassar o treballar les fraccions des d’una explicació magistral de llibre que poder fer-ho manipulant, en este cas amb aliments, o amb el joc de les creïlles».