Dels prop de 60.000 xiquets que van rebre el val-beca menjador, uns 6.000 eren de centres educatius de la província de Castelló. A més, dels 442 establiments de la cooperativa Consum i la seua franquícia Charter en què es podia canviar el val, 65 estan ubicats en les comarques de Castelló. El conseller Vicent Marzà es va reunir amb el director general de Consum, Juan Luis Durich; el director de Relacions Externes, Francisco Javier Quiles Bodí; i l’equip de gestió directa per part de Consum del val-beca menjador, Carmen Picot, Paco Magalló i José María Ortiz.

«Quan es van tancar les escoles vam haver de dissenyar, de la nit al dia, un projecte per a assegurar el servei de menjador escolar a l’alumnat de condicions socials més vulnerables, aquells que comptaven amb el 100 % de la beca menjador. La solució que vam adoptar va ser el val-beca menjador, que es va posar en marxa en un procediment exprés. El temps ha demostrat que hem sigut una de les autonomies que va reaccionar de manera eficaç a aquest gran repte i va ser possible gràcies a l’impecable desplegament tecnològic de Consum i d’un equip humà, a dues bandes, que es va saber coordinar a la perfecció des del primer minut», explica el titular d’Educació de la Generalitat.

COMPROMÍS

Així mateix, Marzà va voler agrair la tasca de «tota la gent de Consum que es va comprometre per a tirar avant amb aquest projecte gegant, des de l’esglaó de Relacions Institucionals i Responsabilitat Social Empresarial de la cooperativa fins al personal dels establiments, que va estar al peu del canó aclarint a les famílies el bescanvi dels vals. Sense oblidar la tasca dels equips directius i els docents de les escoles, que informaven les famílies en setmanes duríssimes en què teníem tot l’alumnat a casa en la modalitat de formació en línia i tot el que això va comportar. Gràcies a i tots, el val-beca menjador ha sigut un exemple de corresponsabilitat social».

Per la seua part, el director general de Consum, Juan Luis Durich, va explicat: «Quan des de la Conselleria d’Educació es va proposar col·laborar amb el projecte, no ho dubtàrem ni un moment. Teníem clar que, dins de la nostra política de Responsabilitat Social Empresarial i com a cooperativa compromesa amb el seu territori, havíem d’acceptar». I va afegir: «Consum disposa d’una línia de vendes socials, que donen suport a les sol·licituds que es reben d’ONG i administracions públiques, model que vam adaptar a la proposta de la Conselleria, basada en vals menjador a través d’SMS directament al telèfon del beneficiari». «Això va requerir la implicació de tots els equips de Consum que, en temps rècord, van adaptar l’aplicació, gràcies a la qual hem aconseguit una solució per a vora 60.000 xiquets vulnerables davant de la pandèmia, i que ha permés que els alumnes que menjaven en les escoles pogueren fer-ho a casa, amb el finançament de la Conselleria d’Educació i la nostra col·laboració, de la qual cosa estem especialment orgullosos», va dir.

APORTACIÓ

Per a dur a terme la dotació de fons per part d’Educació es va fer una inversió de 14,6 milions en l’emissió de quatre remeses del val-beca menjador quinzenal. Els vals, distribuïts entre el 23 de març i el 23 de juny, cobriren cada dia lectiu del curs en què no es feren classes presencials, garantint a l’alumnat més vulnerable el servei de menjador, mitjançant vals de 60 € que es bescanviaven als establiments de la cooperativa i la seua franquícia.