L’Ajuntament de Moncofa impulsa el XIV Certamen de Narrativa Col·legi Avel·lí Corma, que ja ha començat en el municipi i es desenvoluparà durant els mesos de gener i febrer.

Aquesta veterana iniciativa es consolida com un recurs per a motivar la creació narrativa dels xiquets i xiquetes de Moncofa, que podran participar a més en les quatre classes paral·leles del Taller de Narrativa del certamen, que en esta ocasió s’impartiran als cursos de 3r i 4t de Primària. La regidora de Cultura de la localitat, Ana Gracia, ha explicat sobre aquest tema que "l’objectiu és treballar sobretot l’aspecte creatiu, els jocs de desenvolupament de la imaginació, el diàleg i, per a aconseguir-ho, sempre busquem treballar el format del còmic i la descripció. Aquesta és una iniciativa que té molt bon acolliment entre els nostres xiquets i xiquetes i que creiem que és molt positiva per a contribuir al seu millor desenvolupament".

En eixe sentit, i referint-se a l’actual situació amb el covid-19, la regidora ha assegurat que "a cada moment anirem avaluant la situació i ens anirem adaptant amb les condicions necessàries per a garantir la màxima precaució. Així, estem valorant retardar el lliurament de premis a una data en la qual puguem realitzar-la amb total seguretat per a tots".

El certamen déu el seu nom al químic moncofense, fundador i exdirector de l’Institut de Tecnologia Química, centre d’investigació mixt creat per la UPV i el CSIC amb seu al Campus de la UPV, que va ser guardonat amb el Premi Príncep d’Astúries d’Investigació en 2014.