Durant aquest mes de gener, de tornada a les aules, la classe de cinqué de Primària del CEIP Ausiàs March, de la Vall d’Uixó, amb les seues 19 alumnes i la seua mestra, Ana, combaten el fred fent activitats molt divertides que servisquen de motivació per a nous aprenentatges.

En Naturals i Socials treballen realitzant activitats d’investigació, maquetes, aprenentatge cooperatiu i col·laboratiu i, en aquest segon trimestre, confeccionant uns lapbooks molt interessants.

GEOGRAFIA

En Socials han començat amb el coneixement de l’organització d’Espanya. La mestra ha optat per utilitzar una cartolina (on queda recollida tota la informació), analitzant textos, visionat de vídeos, fen resums i extraent la informació més important. Els xiquets aprenen activament i de forma manipulativa, sense memoritzar. La iniciativa ha tingut molt bon acolliment, ja que, de normal, els temes plantejats en Socials els costa molt entendre’ls, més encara per l’idioma, ja que la gran majoria són castellanoparlants a causa de la procedència de les famílies, la gran totalitat del Marroc. A més, complementen aquest treball amb l’inici de la marqueteria. La classe s’ha aventurat a realitzar un puzle amb les províncies d’Espanya i en lloc de memoritzar-les juguen amb elles, a aprendre-les i a situar-les amb al puzle.

PLANTES I ÉSSERS VIUS

En Naturals han començat a treballar les plantes i els éssers vius, utilitzant la mateixa eina didàctica del lapbook. En aquesta matèria fan treball complementari plantant llavors en els tests de reciclades, botelles de plàstic i observen la germinació de les plantes a través dels ossos de la fruita que mengen (magrana, ametla, llima i mandarina...), que han posat en bosses, amb paper humit i el nom de cada planta i data, per a observar quina ix abans i si existeixen diferències en la germinació.