L’IES Jaume I de Burriana celebrarà el dimarts, 30 de març, una donació de sang en col·laboració amb el Centre de Transfusió de Castelló. Aquest és el tercer any que l’institut borrianenc participa en la iniciativa, organitzada per l’alumnat d’Aprenentatge i Servei de 2n d’ESO, qui s’encarrega de fer la difusió, decorar l’espai i preparar els obsequis per a les persones donants.

L’acte tindrà lloc a la nova ubicació del centre, al carrer Llombai, 21, en horari de matí, de 9.30 a 13.30 hores, i en horari de vesprada, de 16.30 a 20.00 hores.

Els requisits per a poder donar gang són: pesar més de 50 kg, ser major d’edat i no anar desdejunat.

Les donacions de sang salven vides, ja que són necessàries per a les dones amb complicacions en el part, les persones amb anèmia greu, amb traumatismes greus o aquelles que pateixen operacions complicades; per això esperen que la gent s'anime a participar en aquest acte solidari i tan necessari.

Compromís amb l'ajuda

L'assignatura d'Aprenentatge i Servei és una optativa que existeix en L’IES Jaume I, des del 2017-18, en la qual l'alumnat de 1r, 2n i 3r ESO realitza serveis d'ajuda a diverses institucions de l'entorn (col·legis, centres de majors, menjadors socials, etc.). En aquest marc, en 2n ESO també organitzen una campanya de donació de sang.

Alumnat de l'institut durant una campanya de donació de sang.

Els alumnes reben, en primer lloc, una xarrada informativa del Centre de Transfusió de Castelló, en la qual els expliquen la composició de la sang, els grups sanguinis i els consciencien sobre la importància de donar. A continuación l’alumnat es dedica a dissenyar el cartell anunciador i redactar els textos per a informar les famílies, el professorat i la prensa. També preparen els obsequis per als donants i decoren l'espai de la donació. En aquesta activitat han participat uns 20 alumnes i alumnes cada curs (aquest és el tercer any) i s’encarregue el professorat de Llengua Castellana i d'Educació Plàstica.