El col·legi Madre María Rosa Molas, d'Onda ha sigut guardonat en el Festival I CAN, pel projecte Dia d'Àfrica, com a Projecte Més Escoltat en xarxes socials #CompartimosDFC21.

L'alumnat de 4t d'ESO, després de prendre consciència dels seus propis sentiments i emocions durant el confinament i acostar-se a diverses realitats com a hospitals, assistència de l'església en la pandèmia, voluntariat, etc., es van plantejar què passaria si la covid-19 arribara a Àfrica. Van decidir impulsar la campanya de l'ONG Delwende entorn del Dia d'Àfrica, a través de les seues pròpies xarxes socials. No contents amb això, van fer un pas més en el seu projecte i van voler recaptar fons a través de la captació de socis. Aquest projecte ha sigut realitzat per 25 alumnes/as de Secundària i una professora, que els ha guiat en el procés, emmarcat en el ODS 3, Salut i benestar.

Reconeiximent nacional

L'esdeveniment nacional de Design for Change España reconeix la labor de tots els xiquets, xiquetes i joves que han decidit fer un pas al capdavant i passar a l'acció per a aportar solucions dissenyades per ells i elles als problemes que més els afecten utilitzant la Metodologia DFC. Aquest compromís amb el canvi i amb millorar la seua comunitat mereix un reconeixement.

El Festival I CAN, celebrat recentment, va ser el lloc per a posar en valor les solucions dels més de 6.300 joves agents de canvi que han participat en el Repte I CAN 2019 i 2020, reconeguts en els 10 projectes finalistes de cada any i els quatre Esments Especials. En aquesta edició es van presentar un total de 24 històries, entre les quals ha sigut premiat el projecte del col·legi d'Onda.