El projecte Sismògraf casolà, de l’IES Torre del Rei, d'Orpesa, ha guanyat el segon premi en la Fira Tecnològica 2021 de la Comunitat Valenciana, organitzada per Cefire Ctem (Específic d’Àmbit Científic, Tecnològic i Matemàtic), amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de València (UPV) i l’Associació del Professorat de Tecnologia de la Comunitat de València (APTCV).

Imatge del sismògraf. Mediterráneo

Aquest projecte té el seu origen en la unitat didàctica Terratrèmols i volcans de l’Àmbit Ctem de 1r d’ESO. A través d’ella van treballat els continguts de la unitat i van elaborar el projecte seguint el Mètode de Projectes propi de la Tecnologia. L’alumnat ha recercat informació, ha dissenyat i construït el sismògraf i per finalitzar l’ha posat a prova simulant un terratrèmol (moviment de la taula on està el sismògraf). Els vídeos del projecte són els següents:

SISMÒGRAF. Projecte d'Àmbit CTEM. 1rESO. IES Torre del Rei (https://youtu.be/QwCYmclK1W8); SISMÒGRAF. Projecte d'Àmbit CTEM. 1rESOB. IES Torre del Rei (https://youtu.be/ZH271u9mUUw).

L’alumnat va rebre com a premi una samarreta de la Fira i una calculadora científica.