Una iniciativa nascuda a Castelló s’ha convertit ja en una comunitat mundial de futbol base a la xarxa. Legends, l’app dissenyada per a que joves futbolistes de tot el planeta estiguen conectats i puguen compartir experiències, està superant totes les expectatives i ja ha aconseguit 35.000 usuaris quan compleix 50 díes de funcionament.

Es tracta d’un projecte internacional impulsat per un grup de més de 20 entusiastes del futbol, amb base en la Comunitat Valenciana i el desenvolupament tecnològic de l’empresa castellonenca Cuatroochenta. A més, entre els cinc membres de la direcció del projecte està el castellonenc César Tauste, amb més de 10 anys d’experiència a l’alta direcció en multinacionals, juntament amb José Sanz i Vicente Traver.

L’aplicació, amb descàrrega gratuita mitjançant Google Play i App Store, es va llançar a 16 països d’Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica, i després dels dos primers mesos registra descàrregues en fins a un centenar de països.

El llançament de l’app també ha tingut una destacada acollida en diversos mitjans de comunicació, com Ràdio Marca, Buenos Aires, El Mundo, La Vanguardia, Mediterráneo i les televisions 8tv i Teve4. Tots coincideixen que «Legends és un app que vé a donar resposta a una comunitat que ja es comunica en les xarxes socials més populars i la qual canalitza aquest desig de comunicació en una plataforma especialitzada».

La gran acceptació de l’app i el feedback rebut amb milers de jugadors de tot el món està sent tot un èxit. Els joves futbolistes creen el seu crom en molts pocs pasos per a començar a construir la seua pròpia ‘llegenda’. Així, poden actualitzar les seues estadístiques de joc després de cada partit per a difondre-les en la seua xarxa social favorita i també interactuen directament amb la resta d’usuaris de l’app.

Partits jugats i guanyats, gols, assistències, balons recuperats, aturades... Les millors fotos i vídeos de les victòries dels seus equips. L’app es converteix així en el millor altaveu per a la trajectòria dels joves esportistes, per a seguir la dels seus amics i jugadors de referència, sense interferències de les xarxes socials més comunes: només futbol.

El crom és l’eix del perfil de cada usuari, que té el seu propi mur i funciona com una xarxa social, per a fer una comunitat de manera progressiva: pot donar i rebre suport amb ‘m’agrades’, comentat i compartint les publicacions, amb total transparència i en qualsevol moment. En el revers del crom apareixen les estadístiques que el propi futbolista posa al dia, per a donar peu a comentar partits, jugades, entrenaments, detalls sobre altres equips. Per a que el puguen seguir els seus familiars i amics, o, simplement, parlar de futbol.

El seus creadors ja treballen per a seguir evolucionant l’app els propers mesos, responent a l’ús que li donen els joves.