La ciutat de Castelló va viure el darrer diumenge tota l’emoció del Campionat d’Espanya amb els millors especialistes en marxa. Però a més, també es va disputar el primer Criterium nacional per a categories de menors, on hi va haver una gran participació i es va veure el futur de la marxa.

En la categoria sub-18 masculina es va imposar Pedro Conesa, del Nutriban Atl. Alcantarilla, amb 43.29 minuts. Només un segon més va tardar el segon classificat, Paul McGrath, del Cornellà At., mentre que va ser tercer José Mestre, del Grupompleo Pamplona At., amb 44.06.

En categoria femenina va dominar Iria Rivas, del At. Femenino Celta, amb un temps de 52.28. Amb quasi un minut més va arribar Alicia Lumbreras, del At. Moralzarzal, i el tercer lloc va ser per a Ana Guaita, del València Esports, amb un crono de 53.50.

En sub-16 el millor va ser Pablo Pastor, de l’Atletismo Cuenca, que amb 22.54 quasi li va traure tres minuts a Rodrigo Santaelena, del Venta Magullo Segovia. Rubén Albiol, del Playas, va tancar el podi amb 27.18. En categoria femenina va guanyar Silvia Villar, de l’Atletismo Alcorcón (25.55), seguida d’Alba España, de l’AD Sprint (28.12) i Dainara García, del Cornellà At. (29.01).

En sub-14 va guanyar Jacobo Suárez, de l’Atletismo Cuntis, amb 16.08, només 7 segons menys que Yasin Azzouzi, del Playas, mentre que va ser primera Nuria Lumbreras, de l’Atletismo Moralzarzal, amb 16.33.

En sub-10 van guanyar els atletes del Playas Samuel Giménez (6.24) i Maria Ramos (6.23).