El FC Barcelona va guanyar el XII Trofeu Internacional de Falles de Borriana, que va alcançar el seu màxim nivell el darrer cap de setmana, coincidint una vegada més amb les festes josefines.

El torneig va tornar a reunir als equips alevins dels principals equips de la Primera Divisió espanyola, a més dels conjunts locals CD Burriana Salesianos -organitzador del torneig- i Burriana FB, juntament amb els equips internacionals Nagoya Grampus Eight des del Japó, els belgues del KRC Genk, l’italià FC Lugano i el St. Kevins des d’Irlanda.

L’equip blaugrana es va imposar a la gran final per 2-0 al Villarreal, el qual va rebre el trofeu al millor jugador per a Paco Esteban, també màxim golejador, empatat amb Adrián Martín, del Betis, mentre que el millor porter va ser Álvaro Moreno, del Betis, i el blaugrana Arnau Pradas va meréixer el trofeu al jugador amb més projecció.

En la final de consolació pel tercer lloc el Betis va guanyar per 4-2 a l’Atlético de Madrid. El quadre d’honor es va completar amb el Levante, cinqué; el Real Madrid, sisé; el Màlaga, seté, i l’Espanyol, huité.

Per al Barça és el quart trofeu en aquesta competició, i va arribar a la final després d’imposar-se per 2-0 a l’Atlético, mentre que l’equip groguet va guanyar en semifinals al Betis per 4-2, fins i tot remuntant un 1-2 advers.

valoracions / En el lliurament de trofeus van participar l’alcaldesa de Borriana, Maria Josep Safont; el regidor d’Esports, Vicent Granel, i Javier Tejedo com a organitzador. Aquest darrer va agrair l’ajuda de tots els col·laboradors, mentre que l’alcaldesa va agrair «el treball que es desenvolupa des de la direcció del trofeu, ja que d’una banda aconsegueixen portar fins a Borriana a esportistes de primer nivell, i a més donan l’oportunitat a centenar de xiquets i els seus familiars per a que coneguen la nostra ciutat i les nostres festes».