L’EDI (Escola de Discapacitats Intelectuals) del Villarreal és com una gran familia. Formada per 50 futbolistes, té jugadors de tots dos gèneres i de totes les edats. «Mantenen una relació excel·lent. Tots es tracten com a iguals, independentment del sexe o l’edat que tinguen. Com a companys, es respecten, s’ajuden i es donen consells» explica Sonia Alcón, entrenadora dels EDI groguets.

Especialment afectiva és la relació entre dos jugadors, José María Prades Carbú (50 anys) i Mario Pedregosa (15 anys). El primer és el futbolista més veterà de l’EDI, un referent dins de l’equip, que té una gran experiencia en el món del futbol. «Vaig començar a jugar fa molts anys al meu poble, Sant Jordi. També vaig probar amb el futbol sala. Ara porte ja cinc anys jugant a l’EDI del Villarreal. Soc el més veterà i intente transmetre la meua experiencia, tant dins com fora del camp, als jugadors més joves».

«Mario, com els més jovenets, és un xic amb molta il·lusió, que té moltes ganes de jugar al futbol. Li encanta participar, veus com s’ompli d’alegria amb cada toc de baló. M’ompli molt veure com creix», explica Carbú, a qui una lesió d’esquena l’ha apartat dels terrenys de joc els darrers mesos. Tot i això, l’experimentat jugador groguet no es perd un entrenament. «Vinc a tots, encara que no puga fer exercicis amb el baló, m’agrada estar amb els meus companys. Crec que tinc molt per aportar als més joves».

En l’àmbit esportiu, l’Edi va començar a rodar a principis del mes de setembre. La seua primera gran cita va ser el FECAM que es va celebrar fa just un mes. «És un torneig que juguem tots els anys a Albacete, va ser una gran experiència, els nostres xics s’ho van pasar genial i esportivament ens va anar molt bé, vam ser tercers», explica Sonia Alcón.

Entre els propers reptes de l’equip groguet destaquen disputar la Lliga Autonòmica, l’Special Ollympics i el campionat que els fa més il·lusió, LaLiga Genuine. «Ja tenim clares les seus en aquesta tercera edició. La jornada inaugural será a Tarragona, després ens tocarà jugar a Sevilla, Gijón i Bilbao». Un any il·lusionant que la familia de l’Edi afrontarà amb companyerisme i moltes ganes de gaudir del futbol.